Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Dalai Lama confirmă: un mare preot tibetan s-a reîncarnat într-un băieţel spaniol


În anul 1994, revista „Le Figaro Magazine” publica cazul unui lama (preot) pe nume Thubten Yeshe, care a trăit între 1935 și 1984. Discipol al unui mare lama nepalez, Zopa, se spune că Yeshe s-a întrupat pe Terra într-un copil (care avea 5 ani în 1994 şi care trăia atunci la Madrid). Acel copil se numea Osel Hita, fiu al lui Paco și Maria Hita, originari din Grenada. El s-a născut în 1989, deci la 5 ani după moartea lui Yeshe.

Cum a fost făcută autentificarea reîncarnării în acest caz? Supraviețuind discipolului său, Lama Zopa are un vis premonitoriu: îl vede pe copilul reîncarnat cu sufletul reîmpământenit al lui Yeshe, jucându-se în fața unui sediu de studii budiste din Madrid. A înțeles că trebuie să confrunte imaginea din vis cu realitatea. Zopa a început să colinde sediile respective din Madrid și revelația nu a întârziat prea mult: în 1992, când Oser avea 3 ani, lama Zopa îl găsește exact în situația din vis.

Cu acordul părinților, Zopa începe câteva teste specifice (recunoașteri de obiecte de cult, obiecte personale ale defunctului Yeshe etc.). Băiețelul răspunde impecabil la toate încercările, de parcă ar fi fost un autentic inițiat ajuns la maturitate. Lama Zopa nu pregetă și-i scrie părintelui său spiritual. Dalai Lama nu este surprins: îl avea pe lama Yeshe pe listele sale cu bodhisattva (preiluminat), printre alte personalități ale clerului budist, predispus la reîncarnare în timpul vieții lui (a lui Dalai Lama).


Lasă un comentariu