O femeie susţine că s-a întâlnit cu unul din îngerii lui Dumnezeu, după experienţa din apropierea morţii pe care a avut-o


O femeie care a murit pentru scurt timp şi a reînviat din morţi, susţine că în timpul morţii clinice ar fi întâlnit un înger de-al lui Dumnezeu, care a rămas de atunci alături de ea.

Scriind pentru site-ul Fundației de Cercetare a Experientelor din Apropierea Morţii, femeia a explicat că, atunci când a fost mai tânără, a avut o reacție alergică severă, ceea ce a dus la insuficiență cardiacă. Rebecca susţine că a murit înainte ca paramedicii să ajungă la ea. În momentele ei scurte în ceea ce ea crede că a fost „viața de apoi”, Rebecca povesteşte cum a întâlnit un înger trimis de Dumnezeu.

Iată ce spune femeia: „Am simțit o prezență alături mine, care mi-a vorbit cu o voce feminină, liniștită și liniștită. Nu am văzut-o. Nu vorbea cu anumite cuvinte, ci cu gânduri. Când m-am gândit că am murit, ea mi-a vorbit cu siguranță și mi-a spus: „Nu! Aşa ceva nu ar fi fost cerut niciodată de părinții tăi”.

Rebecca a spus că fratele ei a murit cu câțiva ani înainte, iar îngerul i-a spus că ar fi prea mult pentru a mai lua un alt copil. Ea a continuat: „Iubirea care a venit din acea prezență, pe care o numesc îngerul meu, este inexplicabilă. O pot descrie astfel: gândiţi-vă la o persoană pe care o iubiți cel mai mult în întreaga lume și măriți acea iubire de un milion de ori”. Femeia a mai spus: „Știu că am vorbit cu unul dintre îngerii lui Dumnezeu. Nimeni nu mă va convinge vreodată că n-am făcut-o”.

Cu toate acestea, experiențe asemănătoare ca cele ale lui Rebecca nu sunt neobișnuite și cercetătorii cred că ar putea avea o explicație: halucinațiile. Dr. Sam Parnia, un cercetător în domeniu, a declarat următoarele: „Oamenii aflaţi în apropierea morţii descriu o senzație de lumină caldă și primitoare, spre care ei sunt atraşi. Ei simt că îşi revăd rudele lor decedate, ca și cum acestea ar fi venit să le primească. Ei spun adesea că nu şi-ar mai fi dorit să se reîntoarcă, pentru că se simţeau atât de confortabili. O mulțime de oameni descriu o senzație de separare de ei înșiși, putând să-i vadă pe medicii şi pe asistentele din sălile de operaţii”.

Dr. Parnia spune că există explicaţii ştiinţifice pentru experienţele din apropierea morţii, iar datorită tehnologiei și științei moderne, moartea nu trebuie să se limiteze la filosofie și religie, putând fi explorată prin știință.

Sursa (traducerea si adaptarea proprie): express.co.uk
Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)