În anul 3150, creştinismul va dispărea? Dacă da, se pare că în acel an va fi cea de a doua venire a lui Iisus pe Pământ…


John Craig (1663-1731) a fost un cunoscut matematician dar şi teolog scoţian. Meseria sa de bază a fost aceea de vicar în biserica Anglicană, dar s-a preocupat mult şi de matematică, fiind prieten cu celebrul Isaac Newton. Dar John Craig a fost cel mai cunoscut pentru cartea sa, Theologiae Christianae Principia Mathematica (Principiile matematice ale teologiei creştine), carte publicată în anul 1698.

În introducerea cărţii menţionate mai sus, Craig a prezentat o formulă care descrie cum probabilitatea unui eveniment istoric depinde de numărul de martori principali, de canalul de transmisie prin martorii secundari, de timpul trecut şi de o anumită distanţă spaţială. Folosind această formulă interesantă, Craig a ajuns la concluzia că în anul 3150, adică peste vreo 1250 de ani, nimeni nu mai crede în povestea lui Iisus Hristos, adică în creştinism. Atunci, în anul 3150, ar fi cea de a doua venire a lui Iisus pe Pământ, căci în Luca 18:8 se spune că atunci când va veni Fiul Omului pe pământ, nu va mai găsi credinţă: „Zic vouă că le va face dreptate în curând. Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credinţă pe pământ?” (Luca 18:8).

Interesantă demonstraţie a matematicianului scoţian…


Lasă un comentariu