Am găsit un videoclip pe YouTube, filmat în Argentina, în care, la asfinţitul Soarelui, s-ar părea a se vedea un OZN luminos. Mulţi comentatori cred însă că nu e vorba de un OZN, ci de un simplu nor luminat de Soare. Poate fi şi asta o explicaţie, dar forma e prea „ozenistică”, ca să zic aşa. Vă las pe voi să decideţi ce ar putea fi.
Pe de altă parte, am găsit o explicaţie interesantă de ce o mare parte din OZN-urile filmate se observă seara, la apusul Soarelui. Explicaţia mi se pare interesantă, aşa că am să v-o prezint şi vouă:
Dacă vreţi să vedeţi un OZN, atunci luaţi aparatul de filmat şi aşteptaţi apusul Soarelui. În timpul apusului, Soarele nu se mai află deasupra noastră, ci într-o poziţie favorabilă pentru noi (70-80 de grade). Când se întâmplă acest lucru, învelişul oricărei nave va fi revelat timp de câteva secunde sau minute. De aceea, apusul Soarelui e perioada cea mai propice pentru observarea unui OZN. Învelişul unei nave poate curba lumina la 180 de grade în jurul său, adică jumătate de cerc, ceea ce înseamnă că lumina străluceşte deasupra sa şi se curbează în jurul său de jos, astfel încât nava poate părea invizibilă. Dar la un unghi de 60-80 de grade (cum este la apus), învelişul OZN-ului trebuie să curbeze lumina la 240 de grade (180+60) sau mai mult, ceea ce nu poate face, de aceea, el se dezvăluie.
Aşadar, luaţi-vă aparatul foto, duceţi-vă la apusul Soarelui şi aşteptaţi…