Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Iată-l pe Oannes, extraterestrul cu faţă de om şi trup de peşte, care s-ar afla la originea ştiinţei şi artelor civilizaţiei umane

798

blankOare scrierile vechi vorbesc şi ele despre extratereştri? Se pare că da, iar una dintre cele mai vechi surse în care se povesteşte de existenţa unor extratereştri o reprezintă opera istoricului grec Berossus. În secolul al III-lea î.Hr., el a scris o povestire detaliată a zeului babilonian Oannes, după o cercetare amănunţită a unor legende mai vechi. Iată ce scrie Berossus:

“Tot trupul acestei fiinţe arăta ca un peşte; iar sub capul peştelui se afla un alt cap, dar şi o pereche de picioare, asemănătoare cu cele ale omului, îmbinate la coada sa… Atunci când soarele apunea, era obiceiul acestei fiinţe de a sări în mare din nou şi de a rămâne toată noaptea în adâncimile mării”.

Oannes ieşea ziua din ape, pentru a-i învăţa pe oameni lectura, artele şi diverse ştiinţe. “Oannes” este de fapt forma grecească a numelui babilonian “Uanna” (Fac aici o mică paranteză şi mă întreb: oare numele românesc de Oana are această origine?)

Oannes arăta ca imaginea de la începutul articolului. Oare acest extraterestru se află la originea civilizaţiei omeneşti moderne? Ciudat…

Orgoni Crystal