Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

EXCLUSIV! Misterioasa civilizaţie subterană Vril a fost descrisă de un scriitor american în secolul al XIX-lea. Este ea adevărată?


În anul 1871, un tânăr scriitor american (pe nume Edward Bulwer-Lytton) şi prietenul său, inginer de profesie, s-au dus să exploreze unele cavităţi ce se aflau pe fundul unui puţ de mină. După ce frânghia lor s-a rupt, ei au fost atacaţi de o reptilă uriaşă, care l-a ucis pe inginer. Prins în interior, scriitorul reuşeşte să exploreze mai multe cavităţi, până când întâlneşte un oraş interior ocupat de umanoizi.

Din fericire, primii oameni pe care el i-a întâlnit, şi care se numeau „Vril”, au fost mai mult curioşi şi nu agresivi faţă de scriitor. Vril i-au vorbit lui Edward în limba engleză, accesându-i memoriile. Astfel, i-au explicat acestuia civilizaţia lor subterană; la început, umanoizii au trăit pe suprafaţa Pământului, dar apoi ei s-au adăpostit în interior, pentru a scăpa de un potop universal.

La început, strămoşilor umanoizilor le-a fost greu să supravieţuiască în interiorul Pământului, însă ei au descoperit o nouă formă de energie – Vril – pe care reuşeau să o controleze cu puterea voinţei. Cu această formă de energie, ce putea şi vindeca şi distruge, ei şi-au construit o societate utopică, în care nu există legi, ci doar convenţii şi linii directoare. Acolo nu există partide politice, ci doar un magistrat-şef rezolvă puţinele conflicte.

Femeile Vril sunt mai mari şi mai puternice decât bărbaţii, ele având iniţiativa în relaţiile romantice. Vril nu reprezintă o civilizaţie religioasă, considerând că nu are rost să speculeze asupra necunoscutului. Ei însă cred în reîncarnare, o credinţă care spune că indivizii, după moarte, îşi iau o altă formă fizică.

Atunci când Edward le-a povestit umanoizilor subpământeni despre actuala civilizaţie omenească, aceştia au rămas îngroziţi, spunând că democraţia şi capitalismul sunt forme barbare de organizare a societăţii. Umanoizii au trebuit să elimine mai multe rase inferioare subpământene şi i-au prezentat lui Edward mai multe arme.

După mai multe aventuri, Edward reuşeşte să iasă la suprafaţă şi a avertizat publicul că civilizaţia Vril poate oricând să invadeze şi să distrugă omenirea de la suprafaţă, întrucât, conform dogmei lor, noi suntem o „civilizaţie inferioară”.

Toate aceste lucruri au fost povestite de Edward Bulwer-Lytton în cartea sa „Rasa următoare”. A fost totul doar în imaginaţia autorului sau el a descris ceea ce a văzut?

Sursa: cartea „The Coming Race” de pe gutenberg.org