EXCLUSIV! Misterioasa civilizaţie subterană Vril a fost descrisă de un scriitor american în secolul al XIX-lea. Este ea adevărată?


În anul 1871, un tânăr scriitor american (pe nume Edward Bulwer-Lytton) şi prietenul său, inginer de profesie, s-au dus să exploreze unele cavităţi ce se aflau pe fundul unui puţ de mină. După ce frânghia lor s-a rupt, ei au fost atacaţi de o reptilă uriaşă, care l-a ucis pe inginer. Prins în interior, scriitorul reuşeşte să exploreze mai multe cavităţi, până când întâlneşte un oraş interior ocupat de umanoizi.

Din fericire, primii oameni pe care el i-a întâlnit, şi care se numeau „Vril”, au fost mai mult curioşi şi nu agresivi faţă de scriitor. Vril i-au vorbit lui Edward în limba engleză, accesându-i memoriile. Astfel, i-au explicat acestuia civilizaţia lor subterană; la început, umanoizii au trăit pe suprafaţa Pământului, dar apoi ei s-au adăpostit în interior, pentru a scăpa de un potop universal.

La început, strămoşilor umanoizilor le-a fost greu să supravieţuiască în interiorul Pământului, însă ei au descoperit o nouă formă de energie – Vril – pe care reuşeau să o controleze cu puterea voinţei. Cu această formă de energie, ce putea şi vindeca şi distruge, ei şi-au construit o societate utopică, în care nu există legi, ci doar convenţii şi linii directoare. Acolo nu există partide politice, ci doar un magistrat-şef rezolvă puţinele conflicte.

Femeile Vril sunt mai mari şi mai puternice decât bărbaţii, ele având iniţiativa în relaţiile romantice. Vril nu reprezintă o civilizaţie religioasă, considerând că nu are rost să speculeze asupra necunoscutului. Ei însă cred în reîncarnare, o credinţă care spune că indivizii, după moarte, îşi iau o altă formă fizică.

Atunci când Edward le-a povestit umanoizilor subpământeni despre actuala civilizaţie omenească, aceştia au rămas îngroziţi, spunând că democraţia şi capitalismul sunt forme barbare de organizare a societăţii. Umanoizii au trebuit să elimine mai multe rase inferioare subpământene şi i-au prezentat lui Edward mai multe arme.

După mai multe aventuri, Edward reuşeşte să iasă la suprafaţă şi a avertizat publicul că civilizaţia Vril poate oricând să invadeze şi să distrugă omenirea de la suprafaţă, întrucât, conform dogmei lor, noi suntem o „civilizaţie inferioară”.

Toate aceste lucruri au fost povestite de Edward Bulwer-Lytton în cartea sa „Rasa următoare”. A fost totul doar în imaginaţia autorului sau el a descris ceea ce a văzut?

Sursa: cartea „The Coming Race” de pe gutenberg.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock