Astronomii au anunţat că Pământul are acum două luni! Un nou corp ceresc se roteşte în jurul Terrei…


Precum ştim foarte bine de la şcoală, Pământul are un singur satelit natural, Luna. Unii spun că Luna ar fi obiect ceresc artificial, dar asta e o altă poveste, pe care tot am discutat-o pe acest site şi nu constituie subiectul acestui articol.

Dar, ce-aţi zice dacă v-aş spune că Pământul are două luni (sateliţi)? Astronomii implicați în această descoperire uimitoare au scris pe Twitter cu titlul de „BIG NEWS” („ŞTIRI IMPORTANTE”) faptul că Pământul a dobândit o nouă lună, deşi e adevărat că e una mult mai mică:

„Pământul are un nou obiect capturat temporar, o posibilă mini-lună, cu numele de 2020 CD3. În noaptea de 15 februarie, eu şi colegul meu, Teddy Pruyne, am descoperit un obiect cu magnitudinea 20”.Obiectul misterios a fost capturat pe orbita Pământului și acum zboară pe lângă planeta noastră în jurul sistemului solar. Acționează la fel ca și Luna noastră binecunoscută și cu mult mai mare.

Cea de-a doua lună a Pământului a fost descoperită pe 15 februarie 2020 de către astronomii de la Catalina Sky Survey din Arizona, iar de atunci se deplasează în jurul Pământului. Mărimea lunii noi este cuprinsă între 2 și 3,5 metri în diametru, iar strălucirea sa sugerează că este bogată în carbon. Confirmarea oficială a lunii noi a venit pe 25 februarie 2020.


Comentariile sunt închise.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO