Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Legendele canaanite ne spun că zeul El ne-ar fi creat pe noi, oamenii, în urmă cu mii de ani… Era vreun extraterestru-genetician!??


Termenul biblic „canaanit” nu are un sens precis. Este un termen generic pentru oamenii care au locuit în Israel înainte de sosirea israeliților. În general, experții arheologi și biblici folosesc termenul „canaanit” pentru a numi cultura din Epoca Bronzului din Palestina. Urmaşii canaaniţilor sunt fenicienii.

Canaaniții au avut o religie politeistă, principalele lor divinități fiind El şi Baal. În religia canaanită, El era considerat creatorul, iar Baal păstrătorul creației. Numele El înseamnă „zeu”, iar Baal însemna „stăpân”. Fiecare oraș avea un baal și, prin urmare, Baal-Sidon era zeul Sidonului, care era o zeitate cu totul diferită de alți zei cu același nume, ca de exemplu Baal-Hadad.

Potrivit legendei canaanite, El era cunoscut ca părintele zeilor și al oamenilor, dar și drept creatorul tuturor ființelor. Și-l imaginau ca având părul cărunt și purtând barbă și se credea că bea mult. Tânăr fiind, a cunoscut două femei pe care le-a luat de soții, iar una dintre acestea era Așerah (cunoscută și ca Athirat), „Doamna Mării”, care mai târziu a născut gemenii Șahar, zeul zorilor, și pe Șalim, zeul amurgului.

El, zeul cel mai important este atotputernic, dar fiul său Baal ocupă poziția dominantă și i se spune adesea „Prințul Baal sau, prințul, domnul/stăpânul Pământului”. Baal are sarcina să instaureze un regat pe Pământ, să-l protejeze construind un templu și să-l apere împotriva dușmanilor.

Dar, oare cine era acest El? Cumva un extraterestru, cercetător genetician, care ne-a creat pe noi, oamenii?