Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Dovada că şi zânele există! O femeie a fotografiat o zână în grădina casei sale

528

zana1Oricât ar mai căuta doamna Phyllis Bacon prin grădina casei sale, n-ar mai putea-o găsi pe fiinţa cu aripi de argint. Tot ce i-a rămas e doar această fotografie din stânga articolului. Şi, în momentul în care doamna Bacon priveşte această fotografie, cum o fiinţă strălucitoare zboară prin grădina sa, ea începe să creadă în zâne.

Această zână a fost fotografiată în anul 2007 în cartierul New Addington din sudul Londrei. Doamna Bacon, autoarea pozei, spunea că ea nici măcar nu se uita prin aparatul foto când a făcut fotografia. Pur şi simplu a apăsat pe buton, scoţând mâna pe uşă, în timp ce discuta cu nişte rude în bucătărie, după luarea cinei.

Uimită de ce a văzut în poză, timp de luni de zile şi-a petrecut căutând o explicaţie raţională. După mii de căutări pe Internet pentru poze cu fluturaşi, lilieci şi gândăcei, care s-ar putea cât de cât potrivi cu fiinţa din fotografia sa, ea a ajuns până la urmă la următoarea concluzie: “Trebuie să fi fost o zână”. Femeia a mai adăugat: “Nimănui căruia i-am arătat poza n-a venit cu vreo explicaţie plauzabilă despre ce-ar putea reprezenta poza”.

Fotografia această aduce aminte de “zânele Cotingley”, pozate în grădina West Yorkshire, în anul 1917. Atunci, Elsie Wright, o fată de 16 ani, şi verişoara sa mai mică, Frances Griffiths, au susţinut că au fotografii în timp ce se jucau cu creaturile înaripate. După câteva decenii, ele au recunoscut că fotografiile au fost falsificate, cu ajutorul unor desene în forme de zâne.

zana2În schimb, doamna Bacon insistă că această poză nu este niciun truc. Ea a spus că a fost rezervată în a arăta fotografia, de frică să nu fie catalogată drept “nebună”.

Îmi plăceau poveştile cu zâne când eram mică, dar nu pot spune că am văzut vreo zână până în momentul în care am făcut fotografia”, afirmă doamna Bacon. Ea a mai adăugat în final că “Sinceră să fiu, nu ştiu ce reprezintă exact şi sunt dispusă să ascult sugestiile oricui. Dar, până când cineva nu-mi vine cu o explicaţie raţională, nu cred altceva decât faptul că fiinţa din poză este o zână”.

Orgoni Crystal