Renumitul fizician Hawking: Extratereştrii avansaţi vor cuceri Pământul, îl vor coloniza şi vor exploata totul din el!


Celebrul fizician Stephen Hawking crede că un contact extraterestru ar putea fi un lucru rău pentru planeta Pământ.

După anunțul NASA cu privire la descoperirea de exoplanete incredibil de promițătoare, care ar putea fi gazda unor forme inteligente de viață extraterestră (vedeţi articolul “Marea descoperire” NASA: 7 exoplanete asemănătoare Pământului, situate la 40 de ani-lumină, pe care s-ar putea găsi viaţa. Dar planeta X, care se află la doar 0,003 ani-lumină, când o descoperi NASA?), mulţi se aşteptau ca renumitul fizician Stephen Hawking ar fi extrem de fericit. Cu toate acestea, Hawking are o vedere mult mai sumbră a posibilității de interacțiune cu extratereştrii.

De exemplu, luând cuvântul la „Discovery Channel” în 2010, Hawking a spus că, probabil, extratereștrii avansați ar fi o rasă nomadă, care s-ar putea deplasa în Univers, cucerind şi colonizând orice planete ar putea întâlni. „Are sens pentru ei să exploateze fiecare nouă planetă, pentru a construi mai multe nave spaţiale astfel încât să poată merge mai departe. Cine ştie care ar putea fi limitele?”

Altă dată, Hawking a spus: „Noi nu știm prea multe despre extratereștri, dar știm despre oameni. Dacă ne uităm în istorie, contactul dintre oameni şi fiinţe mai puţin inteligente a fost adesea dezastruos, lucrurile mergând prost pentru civilizaţiile mai puțin avansate. O civilizaţie extraterestră ar putea fi cu miliarde de ani înaintea noastră. Dacă este așa, ea va fi cu mult mai puternică și ar putea să ne vadă pe noi, la fel cum vedem noi bacteriile”.

Cu toate acestea, în conformitate cu Jill Tarter, fostul director al Programului de Căutare a Informațiilor Extraterestre (SETI), acest tip de gândire este prea cinic. Ea a spus că „Dacă extratereștrii ar fi să vină aici, ar fi pur și simplu pentru a explora”. Cu toate acestea, ea a admis că acest lucru nu reprezintă nicio garanție că extratereștrii ar avea o atitudine pozitivă faţă de noi.


Lasă un comentariu