Adevărul gol-goluţ despre Nefilimii din Biblie: sunt ei „îngerii căzuţi” sau o rasă de oameni ce a existat înainte de Adam şi Eva?


Calculele scriitorului biblic James Ussher indică faptul că Dumnezeu i-a creat pe Adam și Eva în jurul anului 4004 î.Hr. Însă ei nu erau primii oameni ai Pământului, înaintea lor existând un popor evoluat, numit Nefilimi (adică „Cei Căzuți”). După ce Dumnezeu i-a exilat pe bărbat şi pe femeie din „Grădina Edenului”, aşa cum ne spune Biblia, ei nu au pășit într-o lume virgină, după cum cred cei mai mulți, ci într-o societate deja înfloritoare.

Din diverse studii, eminentul arheolog si istoric britanic Jacquetta Hawkes a concluzionat că, cu mii de ani înainte de Adam, Nefilimii trăiau deja pe Terra, ocupându-se cu agricultură. Casele în care locuiau „pre-adamiţii” au fost construite pentru a dura; unele case nu aveau decât o cameră de zi și o zonă de depozitare, în timp ce altele aveau mai multe încăperi, o curte și chiar un al doilea etaj. Pereții erau decorați cu modele simple pictate.

Populația nefilimă se pare că a atins proporții în unele zone, încât au apărut câteva orașe de o anumită dimensiune. Arheologii spun că cel mai vechi pare a fi Jericho, aflat în Valea Iordanului; acesta avea cel puțin 2.000 de locuitori încă din anul 8000 î.Hr. Această aşezare era foarte bună pentru agricultură, iar locuitorii, pentru a se apăra de duşmani, au înconjurat așezarea cu un zid masiv de piatră.

Jarmo, alt oraș preadamic, a fost creat în jurul anului 6500 î.Hr. Situat în nord-estul Irakului, această așezare acoperea patru sau cinci hectare. Aproximativ 150 de oameni locuiau aici în case cu mai multe încăperi, dreptunghiulare, așezate pe fundații de piatră. Doar câteva secole mai târziu, pe câmpia Konya din sudul Anatoliei, nefilimii au construit o altă aşezare, Catal Hiiyiik. Ceramica și alte relicve pe care arheologii le-au găsit aici au arătat că acestea datează din jurul anului 6250 î.Hr. – cu mai mult de 2.000 de ani înaintea lui Adam şi Eva. Acești anatolieni s-au bucurat de o mare prosperitate. Muncitorii de aici aveau o înaltă calificare, în domeniul țesăturilor, ceramicii şi pietrei.

În Egipt, arheologii au descoperit așezările Fayum și Tasian. Ele au înflorit încă din mileniul al 6-lea î.Hr. Acești oameni au adoptat primul calendar cunoscut din lume. Ca şi calendarul nostru modern, acesta consta din 12 luni, 30 de zile fiecare lună și 5 zile adăugate la sfârșitul anului. Acest calendar produce prima dată fixă ​​din istorie – 4241 î.Hr. Deci, chiar și un calendar a fost folosit cu mai mult de două secole înainte de venirea la viaţă a „primilor părinți” ai omenirii moderne.

Alte orașe care i-au precedat pe Adam și Eva au fost Lepenski Vir, de pe Dunăre, Byblos în Liban, Megiddo din Israel, Nippur din Irak, Uruk, Eridu și Ur în Babilonia, Abydos în Egipt și Beycesultan în Turcia.

Nefilimii sunt numiţi în „Geneza” din Vechiul Testament, drept „fiii lui Dumnezeu”. Ei sunt cei care s-au împreunat cu fiicele oamenilor, provenite din Adam; din această împerechere a rezultat o rasă de giganţi:

„1. Iar după ce au început a se înmulţi oamenii pe pământ şi li s-au născut fiice,
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: „Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!”
4. În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime”.

Multe tradiţii religioase spun că „fiii lui Dumnezeu” nu sunt altceva decât „îngerii căzuţi”. Adică e vorba de ființe spirituale (îngerii căzuți, cu puteri demonice) care coabitează cu femeile rasei umane și dau naştere la ceea ce mai târziu a devenit cunoscut în mitologiile greceşti ca „zeii” / titanii. Însă, un specialist în domeniu, C. F. Keil, observă contradicţia: dacă îngerii (chiar şi „căzuţi”) sunt ființe spirituale, fără puteri de reproducere şi fără trupuri, cum ar fi putut ei să le lase însărcinate pe fiicele oamenilor? Atunci, cu siguranţă că ei nu erau îngeri.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock