Nibiru nu e o planetă. O fi o poartă stelară către alţi aştri?

Într-un articol mai vechi (https://www.lovendal.ro/wp52/nibiru-sus-nibiru-jos-sa-terminam-cu-prostiile-nu-exista-nici-nibiru-nici-anunnaki-nici-2012/) vorbeam despre faptul că nu exista “planeta Nibiru”, decât în mintea lui Zecharia Sitchin, scriitorul care a inventat-o. Tot atunci, spuneam că în limba sumeriană există cuvântul “nibiru”, dar el înseamnă nimic altceva decât “punct de încrucişare”. Deci, el reprezintă de fapt o “localizare abstractă” şi nu o entitate. Iată câteva exemple în care apare cuvântul “nibiru” şi cum pot fi ele traduse:

Din epopeea Gligamesh: “În faţă se află punctul de încrucişare (nibiru), iar mai strâmt e drumul ce duce la el”. Se observă astfel că “nibiru” reprezintă o locaţie, un punct de încrucişare, un punct de întâlnire. În textul următor, e vorba despre un barcagiu care are ca slujbă să treacă oamenii dincolo de râu: “shiqil kaspum sha ne-bi-ri-tim”. Se traduce “banii plătiţi pentru trecere”. Observaţi verbul “nebiri” ce înseamnă “a trece ceva”. Un alt exemplu, ar fi acela în care se face referire la armatele aramaice: “A-ra-mu nakirma bab ni-bi-ri sha GN itsbat”. Care s-ar traduce “Aramaii era sfidătorişi au luat poziţie la intrarea (punctul de intersecţie) vadului”.

Acum…stăteam şi mă gândeam, dacă Nibiru nu e altceva decât o “poartă stelară” ? Cine a vizionat serialul “Stargate” e familiarizat cu un asemenea concept. Atunci, degeaba am aştepta venirea unei planete Nibiru care nu există şi ar trebui să ne concentrăm atenţia spre o poartă stelară…Dar unde exisă o asemenea poartă şi către ce lumi/stele face ea legătura?