Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Era Gutenberg digitală… Toate ziarele tipărite vor dispărea din lume până în 2040

68

blankAFP ne anunţă o ştire care nu mai constituie surpriză pentru nimeni: se pare că toate ziarele tipărite vor dispărea până în 2040 şi vor fi înlocuite cu versiuni digitale. Iar acest lucru nu o spune oricine, ci chiar şeful agenţiei pentru proprietate intelectuală a ONU. Francis Garry, cel care conduce Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale, a declarat pentru “La Tribune de Geneve” “în câţiva ani nu vor mai exista ziare tipărite, aşa cum le ştim în prezent. E o evoluţie. Nu-i nimic rău în asta. Există studii care arată că ziarele tipărite vor dispărea până în 2040.  În Statele Unite, ele vor dispărea până în 2017”.

Garry a mai remarcat că în SUA sunt deja mai multe copii digitale vândute decât ziare, iar în oraşe sunt din ce în ce mai puţine librării. O problemă-cheie rămâne sistemul de venituri: “Cum ar putea editorii să găsească venituri pentru a-i plăti pe cei ce scriu articolele?”

P.S. În România, în ritmul în care dispar ziarele tipărite, prezic ca până în 2015 nu vom mai avea nici noi ziare pe hârtie. Vom fi şi noi înaintea americanilor…

Orgoni Crystal