Cel mai mare forum din lume, Reddit, are de împărtăşit câteva „secrete”?


Reddit este unul dintre cele mai vizitate site-uri web din lume și poate cel mai mari forum care există în spaţiul virtual. De la debutul său în 2005, Reddit a servit ca o platformă pentru a împărtăși și a discuta subiecte de tot felul (la noi, în România, cel mai cunoscut forum este Softpedia).

Reddit a fost fondat de Steve Huffman și Alexis Ohanian pe 23 iunie 2005, la Medford, Massachusetts (SUA). Cei doi erau colegi de cameră și studenți la Universitatea din Virginia şi, în acel moment au început să construiască Reddit pentru distracție. Un startup american, Y Combinator (YC), a acordat Reddit 100.000 de dolari, aşa că aplicaţia s-a putut dezvolta mai mult. Mai târziu, în același an, Reddit a fuzionat cu Infogami și a început să lucreze cu Aaron Swartz. Acesta a rescris baza de cod a Reddit, folosind programul pe care el l-a conceput pentru Infogami.

În 2006, Conde Nast Publications a achiziționat Reddit. Huffman și Ohanian au vândut Reddit pentru aproximativ 10-20 milioane de dolari. Echipa Reddit s-a mutat în San Francisco, unde a început să devină mai mult o afacere corporativă. Abia în 2011, Reddit a devenit în cele din urmă independentă, alături de Conde Nast, și a devenit propria filială a companiei-mamă Advance Publications.

Reddit trebuia să câștige bani de pe site-ul lor, așa că, în afară de reclame, au introdus abonamente, ca de exemplu, calitatea de membru „Gold”, cunoscută și sub numele de Reddit Premium (5,99 dolari pe lună), ce oferă mai multe beneficii editorilor.

La începutul lui 2021, Reddit avea peste 2,6 milioane de „subreditări”. Reddit a început cu un singur „subredit”. Un subredit este un fir creat de utilizatori, care se concentrează mai mult pe un anumit subiect. Aceasta permite utilizatorilor să clasifice informațiile sau discuțiile într-un mod simplu și mai precis. Odată creat un subredit, acesta rămâne pe site pentru totdeauna. Cu toate acestea, din aceste 2,6 milioane de subreditări, doar aproximativ 100.000 erau active în 2021.

Cel mai popular subredit este / r / announcements, cu peste 100 de milioane de abonați. Reddit a avut peste 300 de milioane de postări în anul 2020. Începând cu 2021, Reddit a devenit cel de-al 8-lea cel mai vizitat site web din lume și continuă să crească.

În 2020, au fost înregistrați la 52 de milioane de utilizatori, ceea ce arată o creștere de 44% comparativ cu anul anterior. În 2020 s-au înregistrat 49,2 miliarde de voturi pozitive, o creștere de 53,8% în comparație cu alți ani.

Reddit a devenit cu timpul un „forum-monstru”, în mai puţin de 20 de ani de la crearea lui…


Lasă un comentariu