Există vreo opţiune „Walking Buddy” în aplicaţia Uber, prin intermediul căreia o persoană să vă ţină companie în mersul pe jos către o anumită destinaţie!? Un tweet ciudat…


„Uber” (numit şi „taxiul alternativ”) este o companie multinațională americană de călătorie care oferă servicii de călătorie cu autoturismul, servicii de livrare de alimente (Uber Eats) și un sistem de micromobilitate cu biciclete electrice și scutere. Aplicația permite pasagerilor să se conecteze direct prin GPS-ul telefonului mobil cu cea mai apropiată mașină cu șofer înregistrată în baza de date a Uber. Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul. La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic; tariful este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic. Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei fiind reținută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client. Șoferii își primesc banii într-un depozit și au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei. Compania nu lucrează cu companii de taxi obișnuite, ci cu companii de transport și cu șoferi individuali. Șoferii înscriși în aplicație pot munci când vor și cât vor.

Ei bine, în luna ianuarie 2020, aşa cum ne anunţă şi site-ul prweek.com, un tweet postat de utilizatorul @JReneex arată un screenshot al aplicaţiei Uber, în care apare ca opţiune Uber şi „Walking Buddy”, pentru o călătorie de la Aeroportul LaGuardia în Queens (New York), pentru doar 7,5 dolari. Dar acest „Walking Buddy” (tradus în limba română ca „Tovarăş de plimbat”) înseamnă ca o persoană străină (înscrisă în Uber) să vă ţină companie în mersul pe jos către o anumită destinaţie!

Opțiunea „Walking Buddy” nu este, desigur, una reală, dar Uber s-a distrat cu zvonul, redistribuind mai departe prin Twitter această postare.

Dar unii oameni cred că ar fi o opţiune bună. Iată, de exemplu, ce scrie un utilizator: „De fapt, nu este o idee rea. Vă aflaţi aproape de un magazin, dar este noapte și nu doriți să mergeți singur(ă). Obţineţi un tovarăşi prin Uber Walking Buddy și reduceți șansele de a fi omorâți”.

Adevărul e că în lumea de azi, din absolut orice se pot obţine bani…


Lasă un comentariu