BMW 1602 – maşina electrică din anul 1972! Avea 12 baterii în ea…


Prima maşină electrică a celor de la BMW a fost prezentată cu ocazia Olimpiadei din 1972 (deci, acum 50 de ani!) şi este un BMW 1602. El avea 12 baterii Varta, de câte 12 waţi, oferind o capacitate electrică totală de 12.6 kW/h şi cântărind 350 de kilograme. BMW 1602 Electric accelera de la 0 la 50 km/h în 8 secunde şi putea atinge viteza de 100 km/h. Avea o autonomie de circa 30 de  kilometri în oraş, iar această autonomie se dubla la o viteză constantă de 50 km/h. Performanţe uluitoare pentru anul 1972!

Motorul de 85 de kilograme, care se alimenta de la bateriile Varta, era amplasat în locul cutiei de viteze.

BMW 1602 a fost gândită ca o maşină de asistenţă pentru alergătorii la maraton de la Olimpiada din 1972. Maşina a constituit un reper pentru viitoarele maşini electrice care au început să se răspândească tot mai mult în zilele noastre.

Puteţi citi mai multe despre această maşină electrică din 1972 în următorul videoclip YouTube.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO