Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

“Proslăvirea Euharistiei”, tabloul religios din 1600 ce prezintă satelitul sovietic “Sputnik”

155

proslavirea euharistiei“Proslăvirea Euharistiei” este un tablou mai puţin celebru, pictat în 1600 de artistul italian Bonaventura Salimbeni, şi care astăzi se află prezent în Biserica San Lorenzo din San Pietro (Italia). Cel mai mult surprinde la această pictură faptul că între Dumnezeu Tatăl şi Dumnezeu Fiul, chiar sub porumbel (simbolul Sfântului Duh) se află un dispozitiv straniu ce tare mult se aseamănă cu un…satelit Sputnik! Acest tip de satelit face parte din programul spaţial sovietic şi a fost lansat pentru prima dată în anul 1957.

Mulţi ar putea afirma că de fapt în pictură e reprezentat Pământul, dar, sunt argumente care infirmă această ipoteză. În primul rând, straniul obiect are o formă de sferă aproape metalică, având o strălucire ciudată în partea din faţă. Apoi, apar două baghete (o fi două antene!?) ataşate de sferă. Baghetele par mai groase la bază şi mai subţiri către vârfuri, unde găsim două sfere micuţe. Nu-i aşa că seamănă până la urmă cu nişte antene?

Nu în ultimul rând, în partea din stânga a sferei apare un mică protuberanţă, sub forma unui tub, având forma unui ochi. Ce reprezintă el? Un telescop sau o cameră minusculă?

Oricum, enigmele rămân, iar asemănările cu satelitul Sputnik sunt prea mari pentru a fi luate în râs.

Satelitul sovietic Sputnik 1 (1957)
Satelitul sovietic Sputnik 1 (1957)

Orgoni Crystal