Predicţii uluitoare care s-au adeverit în timp. Asta înseamnă că viitorul e „bătut în cuie”?


În pofida a nenumărate teorii contestatoare, misterioasa privire în realitatea zilei de mâine există. Dacă săpăm mai adânc, dăm de un adevărat munte de predicţii, care nu pot fi explicate prin nimic. Din Antichitate până astăzi. Există prezicători celebri, cum a fost Nostradamus, de exemplu, dar şi alţii uitaţi demult, ca de pildă Jacques Cazotte (care a prezis uimitor de detaliat Revoluţia Franceză, inclusiv propria lui decapitare), norvegianul Anton Johanson (care a prorocit aproape în întregime primul război mondial, cu toate urmările sale) sau ţăranul englez Robert Nixon (în timpul unei „ore de istorie a viitorului”, el a schiţat războiul civil englez, Restauraţia, Revoluţia Franceză, extinderea imperiului englez şi multe alte lucruri pe care nimeni nu a putut să le prevadă).

Iar în acest articol, veţi putea citi câteva dintre prezicerile celebre care s-au adeverit, toate din timpurile noastre:

1) Predicţia morţii legendei rock, John Lennon (1980). Alex Tanous a fost o persoană cu mari puteri psihice. Într-un interviu TV luat lui Alex Tanous pe 23 august 1980, de către Lee Spiegel, acesta i-a cerut să facă o prezicere pentru următoarele luni. Tanous a răspuns astfel: „Un celebru star va muri într-un mod neobişnuit. Această moarte va afecta multă lume, din cauza marii popularităţi pe care o are acest star“. A mai adăugat că acest bărbat trăia în Statele Unite, dar că nu era nord-american. În particular, i-a dat lui Lee Spiegel o listă cu candidaţi, iar în fruntea acesteia era John Lennon. Pe 8 decembrie 1980, în New York, John Lennon a fost asasinat de către un maniac pe nume Mark Chapman.

2) Predicţia preşedintelui Obama (1968). În 1968, scriitorul John Brunner a scos o carte care se numeşte “Stand On Zanzibar”. În ea se vorbeşte despre cum va fi viaţa în 2010, deci peste 42 de ani. Printre alte predicţii care s-au adeverit (ca, de exemplu, faptul că vom avea o monedă unică europeană sau că vom putea vedea chipurile pe ecran), cea mai uluitoare predicţie este cea că în 2010 SUA va avea un preşedinte cu nume Obomi, adică extrem de aproape de “Obama”.

3) Scufundarea Titanicului (1898). Scriitorul englez Morgan Robertson, în 1898, a publicat în Anglia cartea “Zădărnicie”. Autorul descrie într-o naraţiune plină de fantezie şi verva construcţia celui mai mare transatlantic realizat vreodată, botezat “Titan”. Titanul” din roman a pornit în prima sa cursă având la bord 2.000 de persoane, dar într-o noapte rece de aprilie s-a lovit de un iceberg şi s-a scufundat, provocând moartea majorităţii pasagerilor. După 14 ani, numele puţin cunoscut al lui Robertson şi dramaticele întâmplări din romanul sau au apărut pe prima pagină a ziarului “Times”, alături de ştirea despre scufundarea tragică a vasului “Titanic”, la 15 aprilie 1912. Analogia dintre acţiunea romanului şi tragedia care a avut loc în realitate era uimitoare. Dimensiunile “Titanului”, imaginate de scriitor, şi cele ale “Titanicului” real erau aproape identice: ambele aveau câte patru coşuri şi câte trei elice; lungimea “Titanului” era de 260 m, pe când cea a “Titanicului” de 268 m; puterea motoarelor şi viteza ambelor nave erau, respectiv, de 55.000 CP şi 25 de noduri pe oră. Atât “Titanul”, cât şi “Titanicul” aveau la bord bogătaşi şi reprezentanţi ai protipendadei de pe cele două continente – Europa şi America; din cei 2.200 de pasageri ai “Titanului” au pierit majoritatea, iar din cei 2.000 urcaţi pe “Titanic” s-au salvat doar 700.

4) Pierderea ochiului de către pictorul român Victor Brauner (1931). În 1931, Victor Brauner şi-a pictat autoportretul, înfăţişându-se doar cu un singur ochi (lucru care i-a mirat mult pe cunoştinţele sale). Acesta tablou e considerat unul premonitoriu, din următorul motiv: în 1938, în timp ce se afla la Paris, într-un local din Montmartre, împreună cu un prieten de-al său (pictorul spaniol Oscar Dominguez), s-a iscat un scandal între prietenul său şi alt pictor spaniol, Esteban, care se afla în acelaşi local. Dominguez a apucat o sticlă şi a aruncat-o înspre Esteban. Acesta se feri, însă un ciob din sticla spartă de un zid, i-a pătruns într-un ochi al pictorului Victor Brauner, pe care şi-l pierdu definitiv…

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock