Scanarea creierului surprinde ultimele gânduri ale unei persoane în timp ce aceasta moare! O cercetare uluitoare….


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Un studiu revoluționar i-a făcut pe cercetători să înregistreze activitatea creierului unui pacient care a murit din cauza unui atac de cord. Cercetătorul Raul Vicente și colegii săi de la Universitatea din Tartu au folosit un dispozitiv de electroencefalografie (EEG) pentru a surprinde activitatea cerebrală a unui bolnav de epilepsie în vârstă de 87 de ani, când pacientul a avut în mod neașteptat un atac de cord și a murit în mijlocul studiului.

Ca rezultat, EEG a captat 900 de secunde din activitatea sa cerebrală în timp ce acesta murea, oferind cercetătorilor o privire unică a ceea ce se întâmplă în creier în momentul morții. Descoperirile au indicat că, în ultimele momente ale vieții, a existat o creștere a oscilațiilor undelor gamma (care indică vise sau regăsirea memoriei), precum și oscilații ale undelor delta, theta, alfa și beta. „Având în vedere că încrucișarea dintre undele alfa și gama este implicată în procesele cognitive și în rememorare la subiecții sănătoși, este intrigant să speculăm că o astfel de activitate ar putea susține o ultimă „rechemare a vieții” care poate avea loc în starea din apropierea morţii”, au scris cercetătorii.

Deși descoperirile sunt departe de a fi concludente, ele prezintă o imagine potențial pozitivă a ultimelor momente ale unei persoane. „Ceea ce putem învăța din această cercetare este următorul lucru: deși cei muribunzi au ochii închiși, creierul lor poate relua unele dintre cele mai frumoase momente pe care le-au trăit în viața lor”, a spus co-autorul studiului, Ajmal Zemmar.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): independent.co.uk


Lasă un comentariu