Cercetătorii au inventat particule cu oxigen, care, dacă sunt injectate în venele unui om, acesta poate trăi fără să mai respire!


O echipă de oameni de ştiinţă de la Spitalul pentru Copii din Boston a inventat una dintre cele mai mari descoperiri medicale din ultimii ani, scrie site-ul Techwench.com. Ei au creat o microparticulă, care odată injectată în sângele unei persoane, poate să-i asigure oxigenarea sângelui, asta chiar dacă respiraţia acelei persoane nu mai funcţionează deloc.

Această descoperire va duce la salvarea de milioane de oameni anual. Microparticulele injectate pot menţine un om în viaţă până la 30 de minute, după ce funcţia respiratorie „cade”. Precum spuneam, microparticulele sunt injectate în venele pacienţilor, iar odată injectate, ele pot oxigena sângele aproape la niveluri normale. Acest lucru permite ca viaţa să continue, atunci când oxigenul este necesar, dar nu e disponibil. Pentru personalul medical, 30 de minute sunt suficiente pentrua  evita riscul unui atac de cord sau a unei lezări permanente a creierului, atunci când oxigenul nu mai e disponibil pentru pacienţi.

Microparticulele folosite sunt compuse din oxigen gazos, împachetate într-un înveliş de lipide. Ele au între 2 şi 4 mm lungime, şi pot duce de la 3 până la 4 ori mai mult oxigen decât o pot face celulele noastre roşii.

Aceste particule de oxigen au aplicaţii nu doar medicale, ci şi militare. Vă puteţi imagina cum militarii de la Marină se pot scufunda în apele mărilor şi pot sta acolo nestingheriţi timp de 30 de minute, pentru a efectua operaţiuni militare secrete contra inamicilor, fără să fie nevoie de costume de scafandru prevăzute cu butelii de gaz.


Lasă un comentariu