Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Un bărbat s-a transformat într-o mare gospodină după un transplant de cornee

139

corneeÎnainte ca a sa vedere să se deterioreze extrem de mult, Will Palmer, un bărbat de 46 de ani din Marea Britanie, aproape niciodată n-a făcut treabă în locuinţa sa. Dar după efectuarea unui transplant de cornee, care să-i corecteze problemele sale grave de vedere, bărbatul a devenit aproape brusc obsedat de curăţenie. De fapt, dl Palmer s-a transformat atât de radical şi este atât de ataşat de curăţenie, încât soţia sa, Sarah Gasdby, în vârstă de 45 de ani, crede că această cornee a fost donată de o femeie (în Marea Britanie, donatorul unui organ trebuie să rămână anonim).

Bărbatul a declarat: “Înainte ca vederea mea să înceapă să slăbească, soţia mea trebuia să mă bată tot timpul la cap ca să-mi fac partea de treabă casnică ce-mi revenea. Acum lucrurile stau total invers”. El a mai spus că: “Există un motiv pentru care bărbaţii nu fac curăţenie, şi acesta e faptul că noi nu percepem murdăria, dar acum eu văd murdărie oriunde m-aş duce”.

Will Palmer, barbatul-gospodina
Will Palmer, barbatul-gospodina

În anul 2008, a apărut un film horror, The Eye/Ochiul, în care este vorba tot de un transplant de cornee. Interpreta principală, Sidney Wells (Jessica Alba) este o recunoscută violonistă, remarcabilă prin frumuseţea, inteligenţa şi independenţa sa. Toate calităţile sunt accentuate de faptul că Sydney este oarbă, în urma unui accident din copilărie. După 15 de ani de handicap, Sydney face un dublu transplant de cornee. După operaţie, medicul neurolog Paul Faulkner o ajută să se acomodeze cu noile experienţe senzoriale. Ajutată şi de sora sa, Sydney părea să intre pe făgaşul unei vieţi normale. Dar fericirea sa este de scurtă durată, pentru că imagini înfricoşătoare încep să-i bântuie retina. Sunt rezultatul operaţiei, produse ale propriei imaginaţii sau ceva mult mai înfricoşător? Sydney este convinsă ca noii săi ochi îi deschid poarta spre o lume terifiantă pe care numai ea o poate vedea.

Orgoni Crystal