Site de secrete, stiinta si metafizica

În loc de somn, vom lua o pastilă

15 23

Un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania, din Philadelphia sunt pe cale să creeze o pastilă care ne-ar putea face să ne simţim odihniţi chiar şi când nu am dormit.

Studiul coordonat de Profesorul Ted Abel a fost realizat pe şoareci şi oamenii de ştiinţă au constatat că atunci când cobaii dorm mai puţin, în hipocampul lor (circuit cerebral crucial pentru procesele de învăţare şi memorie), cresc nivelurile enzimei PDE4 şi scad cele ale unei molecule extrem de importante pentru memorizarea de noi informaţii, denumite cAMP.

Atunci însă când neurologii au restabilit experimental condiţiile moleculare normale ale hipocampului, reducând nivelurile de PDE4, cele ale enzimei cAMP au crescut, iar şoarecii nu au mai resimţit nici un efect al lipsei de somn, conservandu-şi capacităţile normale de învăţare.

Cercetătorii americani cred că se poate crea şi pentru oameni un medicament capabil să regleze concentraţia de PDE4, astfel încât odihnă atât de necesară organismului uman să fie înlocuită de o capsulă.

Sursa: www.libertatea.ro

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie