Poţi, într-adevăr, să mori de la o sperietură?


Toţi am mai avut în viaţa noastră sperieturi, dar am păţit vreodată să murim din cauza acelei sperieturi? Probabil că nu, dacă mai suntem în viaţă. Iar dacă se întâmplă, în mod tragic, ca cineva să moară de la o sperietură, atunci probabil că acest lucru se datorează stării de sănătate precare, relatează cotidianul Sidney Morning Herald, într-un articol destul de interesant.

„Dacă s-ar întâmpla asta, cauza ar reprezenta-o o inimă slabă sau un anevrism al creierului”, spune Brian Hurlbut, profesor de psihologie la Universitatea de Stat Southern Connecticut. El mai adaugă că: „Atunci când eşti speriat, speriat de-a binelea, o parte din sistemul nervos, sistemul nervos simpatic, îţi pregăteşte corpul pentru o activitate violentă”. Este vorba de aşa-zisul reflex „luptă sau fugi”.

Au fost cazuri în care oameni au fost acuzaţi de omor, întrucât victimele lor au murit, speriate, şi suferind atacuri de cord. „Dar, spune Hurlbut, niciun doctor n-ar putea scrie pe certificatul de deces, la cauză a morţii: mort datorită fricii”.

Atunci când există o ameninţare bruscă a unui pericol, organismul pompează adrenalină în sânge, care se va duce la muşchi. În acelaşi timp, vasele de sânge din piele şi din sistemul digestiv se contractă, pentru ca sângele să ajungă tot la muşchi. Aceasta ar fi şi explicaţia pentru care oamenii îşi pierd apetitul de mâncare atunci când sunt nervoşi sau speriaţi.

Ceea ce se întâmplă cu trupul în timp ce urmăreşte un film horror sau păşeşte într-o casă bântuită, e asemănător cu ceea ce apare în cazul unui efort fizic îndelungat, ca de exemplu un marş. Odată ce ameninţarea este diminuată, sistemul nervos parasimpatic aduce totul la parametrii normali.

Comentariile se pot face doar pe forum aici: http://forum.lovendal.net/stiinte-si-tehnologie/poti-intr-adevar-sa-mori-de-la-o-sperietura/

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Comentariile sunt închise.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock