OZN-uri care au împiedicat rachetele de artilerie

1.129 vizualizari

ufo2_01Un eveniment deosebit a avut loc în spaţiul aerian al Coreei de Sud în primăvara anului 1975, imediat după ce pe coasta sud-coreeană au fost instalate complexe de baterii antiaeriene de tip Hawk.

Într-o dimineaţă staţiile radar ce supravegheau spaţiul aerian sud-coreean au descoperit un grup de ţinte aeriene neidentificate, ce se apropiau dinspre Marea Chinei spre coasta sud-coreeană şi care nu răspundeau la semnalele de identificare. Ţintele aeriene aveau traiectorii aleatoare, fapt ce a făcut ca acest lucru să fie interpretat ca manevre de înşelare, făcând parte dintr-un atac surpriză asupra apărării antiaeriene sud-coreene. Pentru că nu mai era timp pentru ridicarea la interceptare a aviaţiei de vânătoare au fost alertate şi trecute în poziţie „pentru luptă” bateriile de rachete antiaeriene Hawk dispuse pe direcţia ipoteticului atac aerian.

Dar mare a fost stupefacţia comandamentului antiaerian american din peninsula sud-coreeana când au observat că la intrarea în raza de acţiune a complexelor de rachete antiaeriene Hawk a obiectelor zburătoare neidentificate rampele cu rachete nu au mai ascultat comenzile ce le primeau de la punctele de comandă, trecând în poziţie de tragere zero grade (orizontală) şi întorcându-se cu 180 de grade faţă de direcţia atacului, poziţie în care au rămas până când OZN-urile au ajuns în situaţia „travers” zona de foc, după care s-au întors în poziţia iniţială, rămânând astfel până la ieşirea din raza lor de acţiune. După trecerea OZN-ului funcţionarea rampelor a revenit la normal.

Analiza ulterioară a demonstrat că poziţia rampelor a fost întotdeauna pe timpul incidentului imposibilă pentru executarea focului, comanda mişcării acestora fiind practic preluată de „ceva” sau „cineva” ce nu a putut fi contracarat şi nici explicat până în prezent.