Orgoni Crystal

 

Cercetătorii au făcut o descoperire uimitoare despre ceea ce am putea vedea după moarte

298

blank“Există ceva după moarte?” Aceasta a fost întrebarea care i-a fascinat pe oameni dintotdeauna. Am tot citit povestiri despre oameni care văd entități ciudate, numite și spirite sau fantome, care pot fi considerate atât fascinante cât și terifiante. Pe de altă parte, există oameni care au ajuns la graniţa morţii, trăind aşa-zisele experienţe din apropierea morţii (NDE – Near Death Experiences), apoi revenind la viaţă şi povestind ceea ce au văzut.

Un nou studiu efectuat de cercetătorii din Belgia a analizat 154 de cazuri de persoane care s-au aflat în apropierea morţii, pentru a oferi o privire a ceea ce s-ar putea afla dincolo de moarte. Răspunsurile au fost colectate prin intermediul Asociației Internaționale pentru Studii ale Experienţelor din Apropierea Morţii și al Grupului Ştiinţific privind Stările de Comă, și analizate de experți de la Universitatea din Liege.

Charlotte Martial, autorul principal al studiului, a declarat: “Până acum, niciun studiu nu a cercetat în mod formal şi riguros dacă funcţiile NDE urmează o ordine fixă sau o distribuţie. Scopul studiului nostru a fost de a investiga distribuția frecvențelor acestor trăsături”.

Aproximativ 80% dintre participanții la studiu, care au revenit la viaţă, aflându-se la pragul morții, au raportat că au simţit o stare de pace, 69% au văzut o lumină puternică, dar, probabil, cel mai șocant, 64% cred că s-au întâlnit cu alte spirite. Cea mai puțin cunoscută experiență a fost accelerarea gândurilor și a viziunilor precognitive.

Doamna Martial a spus: “Aceasta sugerează că experiențele din apropierea morţii par a fi declanșate în mod regulat de un sentiment de detașare de corpul fizic, care se încheie atunci când ei se întorc înapoi în corp”.

22% dintre oameni au experimentat următoarele simptome, în ordine: au simţit cum au ieşit în afara corpului, apoi au experimentat un tunel, urmat de o lumină puternică și de un sentiment adânc de pace.

Doamna Martial a spus: “Constatările noastre sugerează că experiențele din apropierea morţii nu pot conține toate elementele, iar elementele nu par să apară într-o ordine fixă. În timp ce experiențele din apropierea morţii pot avea un caracter universal, astfel încât ele să prezinte suficiente trăsături comune pentru a aparține aceluiași fenomen, am observat totuși o variabilitate temporală în distribuția caracteristicilor raportate. Acest lucru ridică întrebări semnificative cu privire la ce aspecte specifice ale experiențelor din apropierea morții ar putea fi considerate universale și care nu. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a explora aceste diferențe și a măsura exact conținutul acestor experiențe care reflectă așteptările lor și mediile culturale, precum și mecanismele neurofiziologice care stau la baza experiențelor din apropierea morţii”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): The Express.co.uk