Polignano a Mare, una dintre cele mai frumoase aşezări din lume! Privelişti incredibile, atmosferă paradisiacă! Dacă sunteţi în Italia, să nu rataţi această destinaţie!


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Credeţi că cel mai frumos şi mai romantic oraş din lume este Veneţia? Eu aş spune că se grăbesc cei care afirmă aşa ceva. Vă invit în acest articol să faceţi cunoştinţă cu o localitate extrem de pitorească, tot italiană, dar mai puţin cunoscută faţă de Veneţia. Ea se numeşte Polignano a Mare, fiind situată pe ţărmul Mării Adriatice, în sud-estul Italiei. N-am fost niciodată acolo, dar fotografiile m-au convins şi mi-au creat dorinţa de a ajunge într-o bună zi şi prin acele locuri… Oare pe voi nu v-au convins superbele imagini? Priviţi casele construite, ce sunt lipite chiar de stâncile abrupte de la ţărmul mării! Parcă ai impresia că aceste locuinţe se înalţă chiar din mijlocul apelor!

Localitatea de pescari de pe ţărmul Mării Adriatice a devenit o destinaţie populară în rândul turiştilor. Are tot ce-i trebuie pentru o vacanţă de neuitat: un ţărm incredibil, cu stânci uimitoare, o mare curată, un oraş istoric şi alimente proaspete. Multe hoteluri sau pensiuni se găsesc în clădirile istorice, astfel încât veţi avea parte de o şedere minunată.

Bucătăria italiană, îmbogăţită cu ulei de măsline şi fructe proaspete, este înfloritoare aici. În afară de oraşul vechi, turiştii pot vizita Castellana Grotte – un oraş cu grote impresionante, aflat la doar 15 kilometri distanţă. Îl mai puteţi vizita, de asemenea, şi atelierul lui Peppino Campanello. El este un designer local de artă, care creează minunate lămpi manuale.

Oricum, localitatea este extrem de veche, de mii de ani şi se crede că aici s-ar fi aflat oraşul grecesc Neapolis din Apulia. Când o să ajung şi eu pe acolo, o să vă ofer mai multe poze decât cele pe care le puteţi vedea în acest articol!

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

 

 

 

 

 


Lasă un comentariu