S-a descoperit că găurile negre ar putea fi porţi către alte zone ale Cosmosului! Astfel ar putea ajunge pe Terra fiinţele din alte lumi…


gaura neagraDacă ar fi posibil pentru a supraviețui într-o călătorie printr-o gaură neagră, unde aţi ajunge? Ar fi corect să spunem că această călătorie în centrul unei găuri negre nu ar fi o idee bună.

Create atunci când o stea masivă se prăbușește în ea însăşi, aceste regiuni misterioase ale spațiului posedă o astfel de atracție gravitațională puternică încât nici măcar lumina în sine nu este capabilă să scape. Ce s-ar întâmpla cu cineva care s-ar îndrepta spre o gaură neagră rămâne neclar, însă există termenul de „spaghetifiat” pentru a descrie această experiență, ce se aseamănă cu pastele strivite şi întinse într-o mâncare.

Acum, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Valencia, Spania, au prezentat o teorie care sugerează că găurile negre, mai degrabă decât să atragă materia într-un punct infinit, cunoscut ca şi singularitate, ar putea reprezenta o „ușă” care duce către o altă parte a Cosmosului. Acest lucru ar fi echivalent cu o gaură de vierme absolut minusculă – mai mică decât un nucleu atomic – dar totuşi suficientă pentru ca un călător să treacă prin ea, fără a fi „strivit”.

„Teoria noastră rezolvă în mod natural o serie de probleme în interpretarea găurilor negre”, a declarat Dr. Gonzalo Olmo, coordonatorul studiului. „În primul rând, vom rezolva problema singularității, deoarece există o ușă în centrul găurii negre, gaura de vierme, prin care spațiul și timpul pot continua să existe”.

Totuşi, supraviețuirea într-o călătorie printr-o astfel de gaură de vierme ar fi o cu totul altă problemă.

Sursa: The Independent

P.S. Eu până acuma înţelegeam că găurile negre şi găurile de vierme sunt două noţiuni distincte, iar călătoriile teoretice dintr-o parte în alta a Universului pot fi făcute prin intermediul găurilor de vierme. Acum, înţeleg că o gaură de vierme poate exista în interiorul unei găuri negre. Ciudată concluzie! Poate că alte fiinţe extrem de avansate vin din alte părţi ale Universului sau din alte dimensiuni pe Pământ prin aceste „găuri de vierme” sau „găuri negre”…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO