Incredibila legendă a navei-fantomă „Lady Lovibond”, cea care apare o dată la jumătate de secol!


nava fantomaExistă o poveste legendară a unei nave-fantomă numită „Lady Lovibond”, care apare o dată la 50 de ani, în apropiere de Kent (Anglia).

Legenda lui Lady Lovibond (care este una dintre cele mai renumite nave-fantomă) este plină de dragoste, gelozie și răzbunare. De asemenea, ea scoate la iveală vechea superstiție a marinarilor că e ghinion în a aduce o femeie în timpul unei croaziere pe mare.

Legenda a început atunci în anul 1748, când Simon Peel, căpitanul navei, îşi sărbătorea căsătoria împreună cu soţia sa, pe o navă aflată în drum de la Londra la Porto (Portugalia). John Rivers, secundul navei, s-a îndrăgostit de soţia căpitanului, Annetta. Plin de gelozie și furie, căpitanul a dus în mod deliberat nava spre nisipurile Goodwin, care cauzează adesea naufragii. Accidentul i-a ucis pe toți pasagerii, aproape instantaneu.

Nava-fantomă Lady Lovibond a fost văzută pentru prima dată în 1798. Pe 13 februarie 1798, căpitanul navei Edenbridge a notat în jurnal că aproape era să se ciocnească cu o navă care se îndrepta spre nisipurile Goodwin. Cincizeci de ani mai târziu, a avut loc următoarea apariţie a navei-fantomă, când mai mulţi marinari de pe nava „Deal”, ei au observat o navă denumită „Lady Lovibond” care părea să se afle în primejdie pe nisipurile celebre. Când au ajuns la locul respectiv, ei n-au mai găsit nimic.

Martori de-a lungul secolelor au pretins nu numai că au văzut conturul fantomatic al navei, dar, de asemenea, că au auzit şi vocile pasagerilor de pe nava-fantomă, înainte de a naufragia pe Goodwin. În 1898 și 1948, nava-fantomă a fost văzută din nou. Conform pescarilor locali, nava-fantomă a fost văzută ultima dată în 1998. Și următoarea ei apariţie va fi în anul 2048…


Lasă un comentariu