Aşa cum spuneam într-un articol mai vechi din 2012 – Iată-l pe Oannes, extraterestrul cu faţă de om şi trup de peşte, care s-ar afla la originea ştiinţei şi artelor civilizaţiei umane – conform istoricului grec Berossus, de acum 23 de secole, după o cercetare amănunţită a unor legende mai vechi, acesta îl descrie pe zeul babilonian Oannes, care s-ar afla la originea civilizaţiei umane moderne: „Tot trupul acestei fiinţe arăta ca un peşte; iar sub capul peştelui se afla un alt cap, dar şi o pereche de picioare, asemănătoare cu cele ale omului, îmbinate la coada sa… Atunci când soarele apunea, era obiceiul acestei fiinţe de a sări în mare din nou şi de a rămâne toată noaptea în adâncimile mării”.
Priviţi în acest articol imaginea lui Oannes (reprezentată într-o sculptură din piatră). Ce observaţi? Că în mâna dreaptă el poartă o geantă, iar în mâna stângă un con de pin! Misterios, nu? Ce reprezintă fiecare din ele? Aşa cum spuneam într-un alt articol – Enigma simbolului „genţii de mână” reprezentată în mai multe sculpturi străvechi. Ce semnifică şi ce mistere se ascund acolo? – „geanta de mână” reprezintă un simbol ocult, întâlnit în multe sculpturi străvechi, fiind caracteristic personajelor cu rang înalt sau zeilor. Sumerienii i-au reprezentat pe așa-numiţii extratereştri Annunaki (Nephilimii din Biblie) ca transportând ceea ce pare a fi o geantă de mână. Conținea această geantă cunoștințe secrete oferite de zei, aşa cum pretind unele mituri? E vorba cumva de o anumită formă de tehnologie secretă uitată?
Pe de altă parte, conul de pin este unul dintre cele mai misterioase simboluri găsite în arta și arhitectura veche și modernă. Acest lucru a fost recunoscut de diverse culturi antice, iar simbolul poate fi găsit în ruinele şi artefactele babiloniene, egiptene, romane, greceşti, etc. Conul de pin a avut același înțeles pentru toți: simbolizează un organ misterios „glanda pineală”, care se găseşte în creier, însă a cărei funcţie nu a fost stabilită niciodată în mod clar de către medici. Această glandă se spune că se află la centrul geometric al creierului și este considerată de către unii ca fiind „cel de-al treilea ochi biologic”; de fapt, în literatura ezoterică, activarea glandei pineale este asociată cu deschiderea celui de-al treilea ochi. Filozoful francez Descartes spunea, referindu-se la glanda pineală, că aceasta reprezintă sediul sufletului.