Site de secrete, stiinta si metafizica

Exorcizarea lui George Lukins, supranumit şi “demoniacul Yatton”

5 10

În lume există o mulţime de cazuri de exorcizare, dar cazul lui George Lukins este cu totul diferit. Supranumit şi “demoniacul Yatton”, Lukins a devenit celebru pentru posesiunile sale demonice ce l-au făcut să fie exorcizat atunci când avea vârsta de 44 de ani. Cazul său a avut loc în Anglia şi a devenit chiar controversat.

Era anul 1778, atunci când reverendul Joseph Easterbrook, vicar al Bisericii Anglicane, a fost anunţat de o femeie pe nume Sarah Barber, că există un bărbat pe nume George Lukins, de profesie croitor şi care avea un comportament tare ciudat.

Lukins a fost descris ca un bărbat care cânta şi ţipa în diferite voci, unele din ele nefiind deloc umane. Doctorii n-au putut face nimic pentru el, fiind internat la Spitalul St. George din Londra timp de 20 de săptămâni. Chiar dacă se părea că era posedat de cel puţin 18 ani, George era un om religios şi avea o personalitate bună. Lukins însuşi credea că era posedat de şapte demoni, aceştia putând fi îndepărtaţi doar cu ajutorul a şapte preoţi.

Până la urmă, croitorul a făcut şedinţa de exorcizare pe 13 iunie 1778, eveniment descris detaliat în ziarul “Bristol Gazette”. În timpul şedinţei, Lukins a pretins că el este diavolul, a scos sunete ciudate (ca nişte lătrături de câine) şi a devenit chiar violent. Se spune că demonii i-au părăsit trupul după ce cei şapte preoţi au folosit “formula trinitariană”, poruncindu-le demonilor să se întoarcă în iad. Lukins a exclamat la final “Binecuvântat să fie Iisus!” şi apoi a recitat rugăciunea Domnului.

După această şedinţă, Lukins n-a mai avut comportamente ciudate, el devenind un om calm şi fericit. Cazul său a devenit unul de referinţă pentru cei care se mai îndoiesc de realitatea procesului de exorcizare.

Citește și

Utilizăm cookie-urile pentru a îmbunătăţi funcţionalitatea site-urilor noastre, pentru a te ajuta să navighezi mai eficient de la o pagină la alta, pentru a memora preferinţele tale şi, în general, pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor. Accept Cititi mai multe

Politica de intimitate si Cookie