Fenomenele misterioase de deja-vu, pe care toţi le trăim, se datorează interacţiunii cu universurile paralele


Nu-i aşa că aţi trăit măcar o dată în viaţă un sentiment de deja-vu? Adică, impresia că o experienţă pe o trăiţi aţi mai experimentat-o deja într-un timp indefinit. Este un fenomen destul de comun, dar încă puţin înţeles. Mulţi dintre noi am avut senzaţia, atunci când ne aflăm într-un loc nou că am mai fost deja acolo, dar nu putem înţelege cum ar fi posibil acest lucru.

Pentru o lungă perioadă de timp, această senzaţie stranie a avut diverse explicaţii, de la tulburări paranormale până la tulburări neurologice. În ultimii ani, oamenii de ştiinţă au inceput să studieze acest fenomen, apărând o serie de teorii despre fenomenul de deja vu.

Psihologii au sugerat faptul că deja vu-ul poate apărea atunci când anumite aspecte ale situaţiei actuale seamănă cu aspectele particulare ale unor situaţii anterioare. Dacă există o mulţime de suprapuneri între elementele de situaţii noi cu cele vechi, atunci vom avea un puternic sentiment de familiaritate. Explicaţiile alternative asociază însă deja vu-ul cu fenomene paranormale, ca profeţiile, amintiri din vieţile trecute sau clarviziunile. Oricare ar fi explicaţia, deja vu-ul este cu siguranţă un fenomen universal, iar cauza sa fundamentală rămâne încă un mister.

O altă posibilitate ar fi aceea ca există o legătură ascunsă între deja vu şi existenţa universurilor paralele. Această teorie este susţinută de celebrul fizician dr.Kaku, care crede că deja vu-ul apare ca urmare a faptului că, uneori, putem „aluneca” în alt univers paralel universului nostru.

Teoria universurilor paralele a fost expusă de profesorul de fizică Steve Weinberg, câştigător al premiului Nobel. Acesta a spus că universurile paralele (realităţi infinite) pot coexista în aceeaşi încăpere. Putem face o analogie simplă, pentru a înţelege mai bine acest lucru: există sute de unde radio diferite. La un moment dar, când ne aflăm cu maşina, putem asculta la radio o singură frecvenţă radio; nu putem asculta mai multe staţii radio concomitent. Şi asta pentru că fiecare staţie radio are frecvenţa sa diferită.

La fel, în Universul nostru, noi suntem adaptaţi frecvenţei ce corespunde realităţii noastre. Dar există un număr infinit de realităţi parelele, pe care noi nu le putem „prinde” cu trupul nostru fizic. Universul nostru este constituit din atomi, care oscilează la o frecvenţă unică, la care alte universuri nu vibrează.

Universurile, de obicei, nu se află „în fază”, datorită diviziunilor cauzate de timp, dar teoretic e posibil ca aceste universuri să mai interacţioneze din când în când. Astfel, atunci pot apărea fenomenele de deja vu, explică Dr. Kaku. Poate că experienţele de deja vu nu reprezintă altceva decât o fereastră într-un univers paralel.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO