Cine este „Moşul” – un personaj suprarealist întâlnit de mai mulţi martori din România? Două povestiri interesante…


Iată două povestiri interesante povestite de un ofiţer, întâmplări care au avut loc înainte de Revoluţia din 1989. Ofiţerul se afla vara, în apropierea muntelui Găina, mergând cu motocicleta spre o tabăra de vară militară. Pe drum, el se întâlneşte cu un moşneag, cu ochi albaştri, îmbrăcat în haine curate, venind pe drum spre vale, adică în sens invers celui care relatează. Stând de vorbă cu moşul, află că el vroia să meargă de fapt în acelaşi loc, adică înapoi, spre tabăra militară; de aceea, a fost invitat să se suie pe motocicletă. Moşul însă a refuzat şi cei doi s-au despărţit. Mergând încă multă vreme, distanţa până la locul propus fiind mare, ofiţerul ajunge la tabără şi acolo, surpriză! – îl reîntâlneşte pe moş. Acesta era acolo deja de mai multă vreme, în condițiile în care un alt drum de acces nu mai exista şi nici ofiţerul nu mai fusese depăşit de vreo altă maşină. Cum a ajuns moşul atât de repede acolo? A zburat? S-a teleportat? Moşul n-a vrut să spună. În orice caz, el a plecat la miezul nopţii, de unul singur, spre vale. Ulterior, militarilor le-au fost frică să nu păţească ceva moşul noaptea, aşa că au plecat să-l caute cu o maşină. Nu l-au găsit; în schimb au dat peste un cioban care era speriat căci văzuse de curând un OZN portocaliu, de formă elipsoidală, ce zbura în zonă.

După doi ani de la această întâmplare, acelaşi ofiţer, aflându-se la un raliu în oraşul Câmpulung Muscel, s-a întâlnit din nou cu „moşul”, care l-a avertizat de un posibil accident. Dintr-un motiv oarecare căpitanul a pierdut ora fixată când trebuia să ia startul şi cel care a plecat în locul lui a suferit accidentul prevăzut.

Interesant că acest „moş” a mai fost întâlnit în mai multe relatări ale unor martori. De exemplu, în anii ’30, presa vremii semnala cazul unui cioban, care a spus că pe timp de viscol, într-o noapte de vineri, a întâlnit un bătrân cu o faţă luminoasă cuprinsă ca de o flacără; acesta i-a dispus să sape în acel loc o fântână. Citiţi mai multe în acest articol: „Mosul” cu chip stralucitor din Cer – o fiinta supranaturala intalnita in multe relatari din Romania.


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO