Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Misterul dispariţiei a 115 soldaţi dintr-o cetate din Orientul Mijlociu. Unii cred că s-ar fi volatizat în altă dimensiune…


Imagine: prelucrare proprie

Ne aflăm în secolul al XII-lea, iar în Europa apăruse o nouă forţă militaro-religioasă, Cavalerii Templieri. Aceştia şi-au propus, printre altele, să cucerească Ierusalimul şi alte teritorii din Orientul Mijlociu, „eliberându-le” de sub dominaţia califilor arabi. De fapt, scopul era altul – acela de a se îmbogăţi, jefuind nestămatele comori care se găseau în acest teritoriu.

Iar una din cuceririle templiere a fost aceea din anul 1154, când 3 templieri, Sir Gilles of Northwood, Sir Reginald of Bolturnell şi Sir Galwin of Warren-Oaks, însoţiţi de 180 de soldaţi, au luat prin surprindere şi au cucerit noaptea cetatea prinţului Assad Al Sayef. Însă, după sfârşitul bătăliei, cei 3 templieri s-au certat din cauza a două femei (fiicele prinţului arab). Aşa că doi templieri, împreună cu o parte din soldaţi şi din pradă, au părăsit cetatea. Acolo a rămas Sir Gilles, cu vreo 115 oameni (asta după ce i-a eliberat pe toţi prizonierii capturaţi).

Şi acum, urmează partea „paranormală” a poveştii (aşa cum putem afla din cronicile lui Roncelinus). Între timp, în ajutorul cetăţii cucerite a prinţului Assad Al Sayef veni o forţă militară arabă, compusă din 600 de soldaţi. Când au ajuns în faţa cetăţii, soldaţii arabi s-au înfricoşat puţin: nu se auzea nimic din interiorul cetăţii, aceasta fiind ferecată pe dinăuntru. După ce-au dărâmat uşile, au văzut că în interior nu se afla nicio vietate – nici om, nici animal, nici vii, dar nici morţi. În sala tezaurului, existau comorile de aur şi argint, neatinse şi nu exista nicio urmă de luptă, de sânge. Cei 115 soldaţi templieri dispăruseră cu armele, armurile, caii şi întreg echipamentul. Nimeni nu a mai auzit niciodată de ei.

Întrebările care se pun sunt următoarele două:
1) Dacă soldaţii au dezertat, de ce nu au luat cu ei nicio bogăţie?
2) De ce porţile cetăţii erau ferecate pe dinăuntru?

Unde s-au dus soldaţii? Au intrat cumva într-o altă dimensiune temporară? Au fost răpiţi de fiinţe extraterestre? Interesant e faptul că această poveste seamănă cu cea a dispariţiei batalionului Norfolk, în august 1915, atunci când numai puţin de 2.000 de soldaţi s-au volatizat pur şi simplu într-un nor din apropierea strâmtorii Dardanele (la Gallipoli), din care n-au mai ieşit niciodată (citiţi mai multe în acest articol – Misterul de la Gallipoli: 2.000 de soldaţi au dispărut într-un nor).