Enigma simbolului „genţii de mână” reprezentată în mai multe sculpturi străvechi. Ce semnifică şi ce mistere se ascund acolo?


Omenirea este o specie care suferă de amnezie. Vălul timpului a ascuns o mulțime de cunoștințe și tehnologii antice. Din fericire, unele sculpturi antice de piatră, statui și opere de artă ne oferă oportunitatea de a înțelege unele dintre aceste instrumente uitate.

În Mesopotamia, leagănul civilizației moderne, simbolul unei „genţi de mână” misterioase este prezentat în nenumărate sculpturi în piatră și statui, care datează undeva în jurul anului 5.000 î.Hr. Motivul genţii de mână este prezent în lucrările lor sacre de artă.

Sumerienii i-au reprezentat pe așa-numiţii extratereştri Annunaki ca transportând ceea ce pare a fi o geantă de mână. Aceşti Annunaki au fost numiţi Nephilim în Biblie. Obiectul misterios este legat de arhetipul „Pomul vieții”, care conectează cerul cu lumea subterană. Despre „Pomul vieţii” se spune că acesta ar conecta toate formele de creație.

În Egiptul antic putem vedea simbolul „Ankh” care este transportat într-un mod foarte asemănător, la fel ca o geantă de mână. Ankh-ul era simbolul vieții. Ar putea însemna asta că simbolul Ankh și geanta de mână sunt unul și același lucru?

În Mexic, simbolul genţii de mână poate fi găsit în mai multe situri istorice și este reprezentat în majoritatea operelor de artă ale mayaşilor. În Indonezia, găsim aceeași geantă de mână prezentată în mai multe sculpturi în piatră.

Cum de a devenit acest simbol – geanta de mână – un fenomen la nivel mondial? Și mai important, ce reprezintă el? Conținea această geantă cunoștințe secrete oferite de zei, aşa cum pretind unele mituri? E vorba cumva de o anumită formă de tehnologie secretă uitată?


Lasă un comentariu