Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Un craniu tibetan bizar de 300 de ani: cine poate rezolva misterul din spatele lui?


Un craniu misterios acoperit de sculpturi și simboluri budiste a sfidat până acum încercările de a fi descifrat – experţii chiar nu au nicio idee care este scopul său.

Craniul a fost adus în atenția publicului după ce a fost cumpărat de la un magazin de antichități din Viena în 2011. Având în jur de 300 de ani, unele sculpturi și simboluri complicate de pe craniu încă mai trebuie să fie descifrate, iar înțelesul mesajelor de pe craniu sunt încă un mister.

Actualul proprietar al craniului era dornic să afle istoria obiectului și a cerut mai multe informaţii negustorului din Viena de unde l-a dobândit. Înainte de a ajunge în magazinul de antichităţi, craniul fusese deținut de o persoană care a pretins că a aparținut strămoșului său, care a fost un medic şi care a călătorit prin Asia. În timpul acestor călătorii, doctorul a vizitat o mănăstire tibetană și craniul i-a fost dat ca şi cadou în schimbul serviciilor medicale pe care le-a prestat, în timp ce el s-a aflat acolo.

Proprietarul craniului a declarat: „Am primit acest craniu în martie 2011, de la un magazin de antichități din Viena, Austria. L-am arătat mai multor experți și organizații, cum ar fi Institutul pentru Studii Tibetane şi Budiste din Viena, Muzeul de Istorie Naturală din Viena și Muzeul Völkerkunde. Literele tibetane și cele mai multe dintre simboluri s-au descifrat, dar nimeni nu a auzit vreodată de un craniu de genul asta. Cu excepția unui Khenpo tibetan (profesor-călugăr), care a spus că acest gen de cranii au fost sculptate cu mult timp în urmă, pentru a ridica un blestem de pe o familie sau pentru a ghida sufletul unei ființe umane, induse în eroare, pe calea cea dreaptă”.

În afară de valoarea istorică, craniul are puțină valoare intrinsecă și pare a fi o alegere ciudată pentru a da cuiva un cadou, sau ca plată pentru servicii. Literele de pe craniu, de asemenea, sunt controversate; în timp ce unii spun că ar fi vorba de un scris tibetan, alţii cred că e o scriere indiană mult mai veche, cunoscută sub numele de Ranja. Există, de asemenea, figuri reprezentate pe craniu, dintre care unele par a fi budiste, iar altele hinduse. Având în vedere natura simbolurilor, mesajul specific ascuns în sculpturi poate fi pierdut pentru totdeauna în timp.

Sursa (traducerea şi adaptarea): dorjeshugden.com


Lasă un comentariu