O femeie din Australia s-a trezit peste noapte că vorbea cu accent irlandez! Cum a fost posibil aşa ceva?


O femeie din Australia care a suferit o operație de amigdalită, s-a trezit că accentul ei s-a schimbat complet. An Gie Mcyen, ce avea un accent australian până de curând, a dezvoltat un accent irlandez, după ce a fost supusă unei proceduri medicale, iar acum nu mai poate să-şi recapete vocea originală.

„M-am trezit cu accent irlandez cu o zi înainte și am crezut că mă voi trezi din acest vis ciudat”, a spus ea. „Dar, accentul meu australian a dispărut şi nu a mai revenit”.

Potrivit medicilor, ea suferă de ceea ce este cunoscut sub numele de sindromul accentului străin – o afecțiune extrem de rară, care a fost documentată doar de aproximativ 100 de ori.

Mcyen, care nici măcar nu a fost niciodată în Irlanda, a constatat inițial că, deși se trezea uneori cu accentul ei inițial, trecea foarte repede în accentul irlandez în câteva minute. „M-am trezit în această dimineață, cu accentul meu australian și mi-am sunat unul dintre prieteni, confirmându-mi accentul”, a spus ea. „Dar, în timpul apelului telefonic, în decurs de 5-10 minute, ea a putut vedea deteriorarea accentului meu, transformându-se într-unul irlandez”.

Accentul ei original a dispărut de atunci cu totul…

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): ladbible.com


Lasă un comentariu