Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele mai violente 9 morţi ale papilor din istoria Bisericii Catolice

  •  
  •  
  •  
  •  

Papa este suveranul care conduce Biserica Catolică. De-a lungul istoriei au existat o serie de papi extremi de imorali, dar şi papi virtuoşi. După tradiţia catolică, de când Sfântul Petru a început să predice Evanghelia şi l-a numit ca succesor al său pe un înţelept bătrân din Roma, sfântul Lin, cetatea a devenit sediul Bisericii Universale. La început, succesorii Sfântului Petru erau numiţi doar episcopi ai Romei. Titlul de “Papă” intră în folosinţă multe secole mai târziu.

Să vedem împreună o listă cu cele mai violente morţi ale papilor, de-a lungul istoriei:

1) Sf. Petru: crucificat

sf-petru

Sf. Petru, primul papă din istoria Bisericii Catolice, a fost unul din apostolii lui Iisus Hristos. Ajuns la Roma în jurul anului 57 d.Hr., Petru a devenit şeful comunităţii iudeo-creştine din Roma, unde l-a reîntâlnit pe Pavel. El a fost arestat de către împăratul roman Nero, iar în anul 67 d.Hr. fost condamnat la moarte şi executat prin crucificare cu capul în jos (la cererea lui), spre a se deosebi de modul răstignirii lui Iisus.

2) Clement I: înecat în  Marea Neagră

clement-1

Clement I a fost cel de-al patrulea papă roman, între anii 88 şi 97 d.Hr. După tradiţie Papa Clement I a fost prins de Împăratul Traian, trimis în cetatea Cherson (Chersonesus) din Sudul Crimeii de astăzi, fiind condamnat să lucreze într-o mină de piatră, a salvat prizonierii în mod miraculos în timpul unui accident, convertind o mare parte din păgânii întemniţaţi. Sfântul Clement a murit ca martir în anul 99, fiind legat de o ancoră şi înnecat în Marea Neagră.

3) Ştefan I:  decapitat în timp ce se afla pe scaunul papal

stefan-i

Împăratul Valerian al Romei a devenit inamicul creştinilor, emiţând două decrete împotriva Bisericii. Papa Ştefan I, în timp ce celebra o slujbă pe 2 august 257, a fost imobilizat de oamenii împăratului, şi a fost decapitat direct pe scaunul papal. Scaunul plin de sânge a fost păstrat de Biserică până în secolul al XVIII-lea.

4) Sixtus al II-lea: decapitat

sixtus-ii

La doar câţiva ani după moartea lui Ştefan I, Sixtus al II-lea a fost ales ca noul papă. Împăratul Valerian a dat o lege prin care se cerea creştinilor să participe la ceremoniile în onoarea zeilor romani, dar papa a refuzat acest lucru. Atunci, Valerian a mai dat un decret prin care erau condamnaţi la moarte preoţii, diaconii şi episcopii creştini. Papa Sixtus al II-lea a fost prins de oamenii împăratului şi a fost decapitat în anul 258.

5) Ioan al VII-lea: bătut până la moarte

ioan-vii

Fiind nepotul unui senator roman, papa Ioan al VII-lea a devenit papă în anul 705. El n-a domnit decât doi ani pe scaunul papal, întrucât s-a ocupat de cele nesfinte. În anul 707 a fost bătut până la moarte de soţul unei femei cu care papa se culca. Cred că a meritat-o!

6) Ioan al VIII-lea: otrăvit şi apoi omorât cu ciocanul în cap

ioan-viii

A fost papă timp de 10 ani (872 până 882) şi a fost considerat ca fiind unul dintre cei mai capabili papi din istoria Bisericii. Într-o seară, o rudă de-al papei l-a vizitat pe acesta şi i-a otrăvit băutura. Văzând că otrava nu-şi face efectul, el i-a dat papei în cap cu ciocanul, până l-a omorât.

7) Ştefan al VI-lea: mort prin strangulare

stefan-vi

Ştefan al VI-lea este un papă celebru cunoscut mai ales prin “procesul mortului”. El pur şi simplu l-a dezgropat pe predecesorul său, papa Formosus, i-a pus cadavrul pe un scaun şi i-a organizat o judecată! Acest proces a făcut un mare scandal în acele timpuri, căci susţinătorii lui Formosus (puternica familie Spoleto) l-a dat jos pe papă, acesta fiind întremniţat şi omorât prin strangulare în vara anului 897.

8 ) Ioan al XII-lea: bătut până la moarte

ioan-xii

Ioan al XII-lea a fost unul dintre cei mai diabolici papi pe care Biserica i-a avut vreodată. El s-a ocupat cu jocurile de noroc, cu asasinările, incesturile şi furturile. Se spune că în slujbele sale l-ar fi invocat pe satana şi pe alţi zei romani. Ironic, el a avut aceeaşi soartă ca şi papa Ioan al VII-lea, de care am vorbit mai sus. Ioan al XII-lea a murit în anul 964 pentru că a fost luat la bătaie de un soţ gelos care şi-a găsit soţia făcând sex cu papa.

9) Ioan al XXI-lea: i-a căzut tavanul în cap

ioan-xxi

Ioan al XXI-lea a fost papă timp de câteva luni, dar a fost unul bun, fiind preocupat şi de medicină şi de filozofie. El a suferit un accident nefericit: în timp ce se afla culcat în camera sa din Palatul din Viterbo (Italia) o parte din acoperiş s-a prăbuşit peste el. A murit în chinuri 8 zile mai târziu.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu