În Siberia s-a descoperit ceva extrem de ciudat, într-o mină de diamante: mumia unui „monstru”! Aceasta ar putea avea chiar 250 de milioane de ani vechime…


monstru SiberiaMai multe informaţii provenind din Siberia vorbesc despre o descoperire uluitoare într-o mină de diamante din Rusia: s-au găsit rămășițele mumificate ale unui monstru preistoric ciudat. Uau!

Potrivit cotidianului Siberian Times, minerii au găsit așa-numita „mumie-monstru” în depozitul de diamant Udachnaya, care este o mină deschisă de diamante din Siberia de Nord, aflat dincolo de cercul arctic. Udachnaya înseamnă „norocos” și aşa a fost, cel puțin pentru guvernul rus. Descoperită în 1955, mina produce anual 1,5 milioane de tone de minereu de piatră prețioasă și este una dintre cele mai mari mine de diamant din Rusia. În 1974, o bombă atomică de 1,7 kilotone a fost detonată 98 de metri în subteran pentru a distruge un bazin necesar operațiunilor miniere.

Acum revenind la mumia noastră… Rămășițele mumificate au fost descoperite de către mineri în depozite de nisip, estimate a avea o vechime cuprinsă între 66 de milioane și 252 de milioane de ani. Ea nu arată ca orice creatură cunoscută și, pentru că a fost găsită în nisipurile antice, s-a presupus că s-a descoperit un nou dinozaur sau un monstru preistoric.

Din moment ce mumia se află Siberia, analiza ADN-ului probabil că nu va fi niciodată făcută public. El este prea mic pentru a fi un mamut… dar, într-adevăr, are el vreo 250 de milioane vechime? E o lungă perioadă de timp mult prea lungă pentru ca un diamant din mină ca să supravieţuiască, aşa că, cel mai probabil, creatura a rătăcit în mină mult mai recent și a fost păstrată datorită aerului rece şi uscat din zonă.

Totuşi, ce-ar putea fi?


Lasă un comentariu