Un pergament secret dintr-o mănăstire tibetană – Documentul Lhasa – ne prezintă istoria incredibilă a continentului dispărut Mu! De vină a fost „steaua lui Bal”…


MuÎn anul 2010, prezentam un articol complet şi integral despre miticul continent Mu (Tainicile tărâmuri Mu sau Lemuria, o altă “Atlantidă” pierdută). Aflat în Oceanul Pacific, acest continent străvechi se pare că a fost leagănul unei culturi foarte avansate şi spirituale, poate rasa-mamă a întregii omeniri, dar s-a scufundat în valuri cu multe mii de ani în urmă, ca urmare a unui cataclism geologic. Despre miile de insule stâncoase răspândite în Pacific (printre care Insula Paştelui, Tahiti, Hawaii şi Samoa) se spune că sunt singurele rămăşiţe care au supravieţuit din acest uriaş continent.

Scriam atunci următoarele:

„Civilizaţia pierdută a Lemuriei/Mu a revenit în atenţia publică în mod dramatic, în 1931, odată cu apariţia bizarei cărţi a Colonelului James Churchward, Continentul Pierdut Mu, prima dintr-o serie de cinci cărţi scrise de Churchward despre continentul pierdut. În lucrarea sa, el susţine că dispărutul continent Mu s-a întins cândva din zona de nord a insulei Hawaii înspre sud, până în Fiji şi Insula Paştelui. Potrivit lui Churchward, Mu era Grădina Edenului, o civilizaţie avansată din punct de vedere tehnic, ce număra nu mai puţin de 64 de milioane de locuitori.

În urmă cu aproximativ 12 000 de ani, Mu a fost distrus de un cutremur şi s-a scufundat în adâncurile Pacificului. Se pare că Atlantida, o colonie a lui Mu, a fost distrusă în acelaşi fel o mie de ani mai târziu. Toate marile civilizaţii antice ale lumii, de la babilonieni şi perşi la mayaşi şi egipteni, au fost rămăşiţe ale coloniilor Mu. Churchward susţinea că a primit aceste informaţii senzaţionale pe când, ca tânăr ofiţer în India, pe timpul foametei din anii 1880, s-a împrietenit cu un preot indian. Acest preot i-a spus lui Churchward că el şi doi veri sunt singurii supravieţuitori ai ordinului ezoteric vechi de 70 000 de ani care îşi avea originea chiar în Mu. Acest ordin era cunoscut drept Frăţia Naacal”.

Un alt document pe care Churchward l-a prezentat în sprijinul teoriei sale este aşa-zisul „document Lhasa”, descoperit de către Schliemann în vechiul templu budist Lhasa din Tibet. Iată un extras interesant din documentul Lhasa:

„Când steaua lui Bal a căzut acum pe locul unde se află cerul şi marea, cele 7 oraşe cu porţile lor de aur şi templele transparente s-au cutremurat şi zdruncinat asemeni frunzelor pe timp de furtună; şi, iată, un şuvoi de foc şi fum s-a ridicat din palate. Ţipetele agonizante şi plânsetele mulţimii de oameni au umplut văzduhul. Au căutat refugiul în templele şi citadelele lor, iar înţeleptul Mu – Hieraticul Ra Mu – s-a ridicat şi le-a zis: nu am prezis eu toate acestea? Iar femeile şi bărbaţii din templele lor transparente şi hainele lor sclipitoare s-au tânguit: „Mu, salvează-ne!” Şi Mu a răspuns: „Veţi muri împreună cu toţi servitorii şi bogăţiile voastre, iar din cenuşa voastră vor apărea noi popoare. Dacă şi ei vor uita că sunt superiori, nu datorită hainelor pe care le poartă, ci datorită înzestrărilor sufleteşti, acelaşi lucru se va întâmpla şi lor. Flăcări şi fum au înecat cuvintele lui Mu: pământul şi locuitorii lor au fost frânte şi înghiţite de adâncuri”.

Din acest fragment s-ar desprinde că miticul continent Mu ar fi dispărut în Oceanul Pacific ca urmare a prăbuşirii unei comete pe Pământ, lucruri care a provocat cutremure, erupţii vulcanice şi valuri tsunami dezastruoase.

continentul Mu


Lasă un comentariu