O poză unică! Cum se vede Pământul de la 183 de milioane de kilometri

16.476 vizualizari

Luna si Pamantul - Apasati click pentru marire!MESSENGER (MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry and Ranging) este naveta spaţială lansată de NASA în anul 2004, cu scopul de a studia caracteristicile planetei Mercur.

Pe 6 mai 2010, naveta MESSENGER a realizat această imagine (Apăsaţi click pe poză pentru mărire), în stânga jos a fotografiei apărând Pământul şi satelitul său, Luna, ce trece prin apropierea Pământului. Când a fost luată această poză, Pământul se afla la o distanţă de o 183 de milioane de kilometri; ca să vă daţi seama de distanţa imensă, gândiţi-vă că distanţa medie dintre Soare şi Pământ este de circa 150 de milioane de kilometri.

Deşi este o imagine superbă, poate unica de la o asemenea distanţă, prin intermediul căreia putem observa Pământul, nu acesta a fost scopul navetei MESSENGER. Această fotografie face parte dintr-o serie uriaşă de imagini prin care NASA încearcă să descopere vulcanoizi, adică mici obiecte cereşti de natură solidă, care se presupune că s-ar afla între Mercur şi Soare. Dar, iată că a fost surprins şi Pământul. Superb!