Călătoria în timp e posibilă, dar un călător în timp nu se va putea întoarce niciodată în lumea şi timpul din care a plecat


Aşa cum spuneam într-un articol din septembrie 2011, un inginer rus pe nume Cernobrov susţiena că a construit o maşină a timpului (https://www.lovendal.ro/wp52/inginerul-rus-cernobrov-sustine-ca-a-construit-masina-timpului-dar-spune-ca-e-plina-de-pericole/). Dar nu e singurul. Profesorul Ronald Mallet, de la Universitatea din Conneticut, a avut încă din tinereţe un vis, devenit ca o obsesie: să construiască o maşină a timpului, care să poată transporta oameni în interiorul ei. Dacă el va reuşi să-şi realizeze acest vis, el intenţionează să călătorească în trecut, într-o misiune personală, pentru a salva viaţa tatălui său.

Profesor de fizică timp de 3 decenii, Mallet şi-a publicat prima sa lucrare privind călătoria în timp în revista „Physics Letters” cu mai mult de 1 deceniu în urmă. Genialul om de ştiinţă pretinde că acest concept al maşinii timpului foloseşte o lumină pentru a forma un laser circulator, creând astfel o curbă sau un „timp continuu”. În teorie, acest concept ar trebui să funcţioneze, întrucât Einstein a spus că masa şi energia sunt unul şi acelaşi lucru. Tot conceptul este prezentat la sfârşitul articolului.

Teoretic, călătoria în timp este posibilă dacă spaţiul poate fi curbat. Experimente care au testat relativitatea şi efectul în timp al regiunilor curbate de gravitaţie, au demonstrat că aceste curburi facilitează călătoria în timp. Pasul înainte pe care Mallett l-a făcut a fost acela de a curba spaţiul nu cu masa, ci cu lumina. Ipoteza sa depinde de crearea unui „timp continuu”. Dacă acesta există, atunci călătoriile în timp devin posibile. Mallett crede că „timpul continuu” există şi astfel sunt posibile călătoriile în timp, care vor deveni voiaje obişnuite la sfârşitul secolului 21.

Pentru a-şi testa teoria timpului continuu, Mallett şi-a imaginat o maşină a timpului, folosind o serie de lasere; lumina lor va fi curbată cu o serie de oglinzi, special construite şi plasate strategic. Lumina curbându-se, se va crea un cerc de lumină, care ar trebui să curbeze spaţiul înconjurător.

Cum rezolvă Mallett paradoxul călătorului în timp?

Se cunoaşte care este celebrul paradox al călătorului în timp: dacă un om călătoreşte în trecut şi îşi ucide bunicul, atunci cum ar putea el să mai existe, dacă şi-a omorât bunicul, înainte ca el să se nască? Aceasta înseamnă că acel călător în timp n-ar mai trebui să existe.

Dar, pentru Mallett, acesta nu reprezintă un paradox. Călătoria în trecut creează încă o altă linie de timp, iar viitorul nu este prezentul de la care a început călătoria. Totul este schimbat, timpul este resetat. Realitatea de astăzi şi de acum rămâne neschimbată şi neafectată de schimbările din trecut. Aşa că paradoxul este rezolvat prin conceptul de multivers. A-l ucide pe bunic creează un alt univers, o linie de timp ce are un viitor diferit. Dar aceasta mai înseamnă că într-un multivers infinit, un călător în timp nu se va putea întoarce niciodată în lumea şi în timpul din care a plecat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock