Un profesor demonstrează la BBC că este posibilă călătoria în timp, cu ajutorul unui experiment uimitor


Este posibilă călătoria în timp? În acest videoclip (de la finalul articolului), în cadrul unei emisiuni difuzate la BBC, profesorul Brian Cox – un fan al serialului „Doctor Who” – întreprinde un experiment cu o lumină, demonstrând faptul că timpul se mişcă mai repede pentru un ceas staţionar decât pentru un ceas aflat în mişcare, acesta din urmă părând că se mişcă mai încet peste aceeaşi perioadă de timp. Concluzia sa este clară: călătoria în timp este posibilă, însă doar în viitor!

Legile fizicii spun însă că această călătorie în timp se poate face numai prin intermediul unor portaluri cunoscute sub numele de “găuri de vierme”. O gaură de vierme este o călătorie subterană prin spațiu și timp. Einstein a fost cel care, în 1935, a propus pentru prima dată posibilitatea găurilor de vierme. Acestea pot fi în trecut sau pot fi în viitor.

Ideea unei găuri de vierme este aceea că veți intra în ea din interiorul Universului nostru, veţi ieși temporar din continuum-ul spațiu-timp și veţi reveni din nou în acest continuum, în alt spațiu şi în alt moment al locației. Totuşi, ne putem duce doar în viitor, atât timp cât ne aflăm în Universul nostru. Cât priveşte călătoria înapoi în timp (în trecut), aceasta e mai dificilă, pentru că afectează o parte foarte importantă a Universului nostru fizic, numită cauzalitate. Dacă vrem să călătorim înapoi în timp, trebuie să găsim o modalitate de a preveni încălcarea cauzalităţii.

Se cunoaşte care este celebrul paradox al călătorului în timp: dacă un om călătoreşte în trecut şi îşi ucide bunicul, atunci cum ar putea el să mai existe, dacă şi-a omorât bunicul, înainte ca el să se nască? Aceasta înseamnă că acel călător în timp n-ar mai trebui să existe. Călătoria în trecut creează încă o altă linie de timp, iar viitorul nu este prezentul de la care a început călătoria. Totul este schimbat, timpul este resetat. Realitatea de astăzi şi de acum rămâne neschimbată şi neafectată de schimbările din trecut. Aşa că paradoxul este rezolvat prin conceptul de multivers. A-l ucide pe bunic creează un alt univers, o linie de timp ce are un viitor diferit. Dar aceasta mai înseamnă că într-un multivers infinit, un călător în timp nu se va putea întoarce niciodată în lumea şi în timpul din care a plecat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO