Calendarul lui Adam, cea mai veche structură circulară din lume… 75.000 de ani! În interiorul cercului sunt probleme cu GPS-ul şi cu semnalul telefonului!


Imagine: pinterest.com + prelucrare proprie

Calendarul lui Adam este cea mai controversată structură din lume, încât se crede că ar fi şi cea mai veche. Denumită uneori ca „Stonehenge-ul African”, se pare că a precedat atât Stonehenge, cât și Marea Piramidă din Giza cu zeci de mii de ani. Situat în Mpumalanga, Africa de Sud, cercul de piatră, cu diametrul de aproximativ 30 de metri, a fost estimat a avea mai mult de 75.000 de ani vechime! Diverse aliniamente astronomice au fost identificate pe sit și este posibil ca acesta să fie singurul calendar în piatră complet funcţional din lume.

Împrăștiate pe tot munții din Africa de Sud, există mii de ruine de cercuri din piatră. Primele estimări ale numărului acestor ruine a fost făcută în 1891 de către exploratorul englez Theodore Bent. El a estimat că aici se găsesc circa 4.000; în 1974 estimarea a crescut la 20.000. Astăzi, cercetătorul și autoritatea în acest domeniu, Michael Tellinger, a estimat numărul de ruine antice de piatră din Africa de Sud la 100.000 sau chiar mai mare! Unele dintre aceste „cercuri de piatră” nu au intrări, fiind legate printr-o rețea de canale, care adesea au fost interpretate ca şi „drumuri” de către unii istorici. Calendarul lui Adam este considerat a fi cel mai faimos dintre aceste ruine.

Cunoscut de bătrânii din Africa, ca „locul de naştere al Soarelui” sau „Inzalo y’Langa”, situl arheologic a fost adus pentru prima dată în atenția publicului în 2003 de către pilotul sud-african Johan Heine. El a zburat peste munţii din Africa de Sud de peste 20 de ani, având o pasiune pentru aceste mii de obiecte ciudate circulare din piatră împrăștiate în întreaga regiune, pe care le-a şi fotografiat.

Situl este numit pe bună dreptate „Calendar lui Adam”, deoarece pietrele sunt plasate pentru a urmări mișcarea Soarelui, care aruncă umbre pe stâncă; încă mai funcționează perfect ca şi calendar şi în ziua de astăzi. Pietrele site-ului au o greutate de până la 5 tone fiecare și se spune că au fost transportate de la un loc mai îndepărtat. Trebuie remarcat faptul că zona din jurul Calendar lui Adam este extrem de bogată în aur!

Situl a fost estimat la venerabila vârstă de 75.000 de ani, ca urmare a calculelor efectuate de astronomul Bill Hollenbach care considera că acest calendar preistoric urmărea iniţial constelaţia Orionului; cum poziţia constelaţiei s-a schimbat de 3 ori până acum raportat la poziţia plată faţă de orizont, şi cum această schimbare are loc o dată la 26.000 de ani (ca urmare a balansului Pământului în jurul axei sale), de aici a ieşit aproximativ vârsta de 75.000 de ani a acestui sit arheologic.

Dar, mai există un lucru bizar în interiorul acestui calendar: se pare că există probleme cu coordonatele GPS şi cu semnalul de telefon în interiorul cercului de pietre! Ce forţe oare acţionează acolo?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO