Un miliardar din interiorul „Sistemului” dezvăluie: „Există 150 de oameni care conduc această lume. Politicienii sunt cu toţii nişte marionete”.


Chamath Palihapitiya este un întreprinzător, om de afaceri, miliardar originar din Sri Lanka (dar stabilit în SUA), fondator şi preşedinte al lui „Social Capital”. Palihapitiya a fost director executiv la Facebook, lucrând în companie din 2007 până în 2011. Omul acesta are conexiuni în toată lumea şi cunoaşte mai multe decât noi.

În noiembrie 2017, într-un interviu şocant, el recunoaştea următoarele: „Există aproximativ 150 persoane care conduc lumea. Oricine dorește să facă politică, sunt cu toții nişte marionete. Sunt 150 de persoane – și toți sunt bărbați – care conduc lumea. Tot timpul. Ei controlează majoritatea activelor importante, controlează fluxurile de bani. Și aceștia nu sunt antreprenorii de tehnologie”.

Mai târziu, în cadrul interviului, Chamath continuă să explice modul în care această clasă conducătoare își folosește în mod activ banii și averea pentru a-și propaga propria viziune asupra lumii în interesul propriu. Chamath spune că indiferent dacă ne place sau nu, „ei nu dau doi bani despre ceea ce credem noi despre ei”.

Videoclipul YouTube în care miliardarul sri-lankez îşi exprimă această opinie îl puteţi viziona AICI.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): videoclipul YouTube

P.S. Când aşa-zişii „conspiraţionişti” vorbeau despre faptul că există un grup de oameni ultra bogaţi care conduce lumea, ei erau ridiculizaţi şi făcuţi paranoici de către ceilalţi. Iată că vorbele lor au fost confirmate de cineva din interiorul „Sistemului”…


Lasă un comentariu