Sub o piramidă din Mexic a fost găsit mercur lichid! Ce naiba făceau mayaşii cu mercurul lichid!? Îl foloseau în industria aeropaţială!?


piramida mercurIată ce spune titlul: „Mercurul lichid găsit sub piramida de la Teotihuacan ar putea indica prezenţa unui mormânt regal”. Asta e destul de ciudat, nu? Mercur? Mercurul cel mortal pentru oameni? Ce naiba făceau vechii mezoamericani cu mercurul?

Citez de pe site-ul Inquisitr.com:

Cercetătorii au descoperit mercur lichid într-un tunel aflat sub o piramidă de la Teotihuacan, Mexic, o descoperire care ar putea indica faptul că încăperile sigilate de sub monument conțin mormântul unui rege antic. Cercetătorul mexican Sergio Gomez si echipa sa au anunţat că au descoperit „cantități mari” de mercur lichid sub piramidă. Nu se ştie pentru ce era utilizat mercurul (metal toxic) de către civilizațiile antice care au construit piramidele mezoamericane, dar el a mai fost găsit în alte trei săpături arheologice, la monumente mayaşe şi olmece.

Cercetătorii susţin că mercurul lichid ar fi putut simboliza un lac sau râu subteran, în mare parte datorită calităților sale reflectorizante. Potrivit lui Annabeth Headreck, profesor la Universitatea din Denver, aspectul metalului lichid ar putea semăna cu un râu supranatural, care ar servi ca poartă de acces la lumea subterană. „Oglinzile au fost considerate ca un mod de a privi în lumea supranaturală, era o modalitate de a profeţi ce s-ar putea întâmpla în viitor”, a afirmat ea. „Ar putea fi, de asemenea, un fel de râu, dar unul destul de spectaculos.”

Gomez a lucrat pentru a dezgropa tunelul și camerele de sub piramidă timp de șase ani. Tunelul este situat sub Piramida Teotihuacan a Șarpelui cu pene, iar echipa lui Gomez lucrează pentru a dezgropa încă trei încăperi de la capătul său. Gomez consideră că în aceste camere arheologii vor găsi mormântul unui rege încă anonim. În aceste săpături, au fost descoperite până acum o varietate de artefacte, inclusiv sculpturi din piatră, bijuterii fine și scoici gigantice. Cercetătorii vor fi obligaţi de acum înainte să poarte costume de protecție pentru a se proteja de efectele caustice ale mercurului lichid.

P.S. Ia ghiciţi, pentru ce a fost folosit mercurul lichid până relativ recent? În industria aerospaţială, sistemele de propulsie foloseau mercur pentru combustibil, până când s-a folosit folosirea gazului xenon. Oare şi astronauții antici au avut această problemă?

 


Lasă un comentariu