Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele 3 monumente misterioase din Israel care îi uimesc pe arheologi! Au fost ele construite de giganţii biblici?

 • 11
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares

blankArheologii încă nu au reuşit să identifice scopul şi/sau creatorii a trei monumente antice enorme, toate descoperite relativ recent, în și în jurul Israelului. Descoperirile au fost făcute mai demult, dar zona a fost scena unor conflicte militare, aşa că siturile arheologice au rămas practic neexplorate până în prezent.

Monumentele gigantice de la Gilgal Refaim, Jethro Cairn și conul subacvatic scufundat sub marea Galileei sunt unele dintre cele mai mari structuri construite vreodată, încă din vremurile străvechi, foarte puțin cunoscându-se despre ele.

„Roata giganţilor”, monument creat de o rasă de giganți biblici?

Monumentul cunoscut sub numele de Gilgal Refaim este estimat a fi la fel de vechi ca şi celebrul Stonehenge și constă din peste 40.000 de roci bazaltice aranjate în cercuri concentrice, cu o cameră de înmormântare în centru. Numele în ebraică înseamnă „Roata uriașilor” și se referă la rasa mitică a giganților menționată în Biblie.

Mulți cred că această rasă antică a existat într-adevăr, dar fie că a murit în urmă cu mult timp, fie a devenit suficient de avansată pentru a părăsi planeta sau au fost, de fapt, extratereştri. Fără nicio dovadă rămasă, cu excepția acestor structuri, această teorie este, desigur, imposibil de dovedit. Uri Berger de la Autoritatea pentru Antichități din Israel a spus despre situl misterios: „Este un sit enigmatic. Avem o mulţime de informații, dar nu toată imaginea”.

Despre roata giganţilor, puteţi citi mai multe într-un articol pe care l-am publicat în noiembrie 2015: “Roata giganţilor”, unul dintre cele mai enigmatice monumente antice din lume! El se află în Israel, poate fi observat doar de sus şi a fost construit de uriaşii din Biblie!

blank

Conul din fundul mării

Structura asemănătoare conului descoperită în marea Galileii este la fel de misterioasă, iar scopul său original este încă complet necunoscut. Datorită dificultăților de excavare a structurii subacvatice și a gradului de degradare cauzat de ape, posibil de mii de ani, situl poate rămâne un mister pentru totdeauna.

blank

Structura misterioasă de la Jethro Cairn

Dintre cele trei situri, Jethro Cairn este cel mai bine înțeles și se crede că este un monument asociat cu zeul mesopotamian al Lunii, cunoscut sub numele de Sin sau Naama. Situl este situat aproape de un oraș din epoca bronzului numit Tel Bet Yerah, care se traduce ca fiind „Casa zeului Lunii”. Situl în sine constă dintr-o construcție în formă de semilună, de 150 de metri lungime și de 7 metri înălţime, formată din grămezi de pietre, despre care se crede că reprezintă Luna. Vasele din epoca bronzului extrase din sit pune data construcției înainte de piramidele din Egipt.

Toate cele trei structuri se află la câțiva kilometri distanţă între ele, iar scopurile lor precise nu sunt încă cunoscute cu siguranță. Este posibil ca toate cele trei să fi fost locuri de pelerinaj și de ritualuri religioase. Nu se ştie dacă ele au fost construite de o rasă antică biblică de giganți, deoarece nu s-au găsit vreodată rămășițe ale unor astfel de creaturi sau, cel puțin, nu s-a anunţat în mod public.

blank


 • 11
 •  
 •  
 •  
  11
  Shares
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu