Oamenii de ştiinţă ar putea recepţiona în curând mesaje din viitor! Şi asta deşi călătoria în timp este imposibilă…


mesaje din viitorCălătoria în timp este probabil imposibilă, dar posibilitatea de a trimite mesaje înapoi în timp este una reală! În conformitate cu mai multe cercetări științifice recente, este luat în considerare realizarea unui experiment care să demonstreze că fenomenul de „îndoire a timpului” („time warp” în limba engleză) este unul posibil. Echipa din spatele cercetării susține că acest lucru poate fi realizabil în viitor, prin dezvoltarea unei tehnologii care să permită „îndoirea timpului” pentru câteva milisecunde.

După lansarea lucrăriilor științifice, o alta echipă de oameni de știință a început un experiment pentru a asculta mesajele din viitor. Chiar dacă tehnologia viitorului va avea doar posibilitatea de a „fractura” timpul câteva milisecunde, echipa cu sediul în California este sigură că mesajele pot fi trimise înapoi în timp.

„Nu avem nevoie decât de câteva milisecunde pentru a transmite pachete mici de date în timp”, a declarat şeful echipei de cercetători. Această echipă de oameni de știință a stabilit un protocol pentru aceste mesaje de călătorie în timp, inclusiv o bandă de frecvență pentru ca oamenii de ştiinţă din viitor să transmită datele în cazul în care reușesc să descopere o modalitate de a crea o „fractură” în timp. Deci, ce înseamnă acest lucru? Aceasta înseamnă că ar trebui să se înceapă încă de pe acum o monitorizare a acestei frecvențe pentru mesajele din viitor. Căci teoria spune că, dacă se va descoperi în viitor o modalitate de „fracturare” a timpului, datele ar putea fi transmise înapoi în timp.

Primul mesaj va trebui să fie simplu, mărimea pachetului de date fiind unul mic. Echipa de cercetare va păstra frecvența secretă, pentru a evita transmiterea de informaţii false și pentru a asigura integritatea experimentului. Locația viitoarei stații de ascultare a mesajelor va fi, de asemenea, păstrată secret.

Deşi în prezent nu avem încă tehnologia de a transmite mesaje în trecut, o avem pe cea de a asculta mesajele din viitor!


Lasă un comentariu