Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Motorul lui Keely – maşina eterică ce ar produce energie fantastică

304

motorul-lui-keelyÎn a doua jumătate a secolului al XIX-lea, fizicienii au acceptat că lumina se propagă sub formă de undă, dar credeau că undele – asemenei celor de apă sau sunet – aveau nevoie de un mediu de transmitere. Acesta a fost numit „eterul luminifer” şi numeroase experimente au fost făcute pentru a stabili existenţa lui. Abia în anii de început ai secolului XX, după publicarea teoriei relativităţii a lui Einstein – s-a căzut de acord că eterul nu există şi că nu era necesar pentru propagarea undelor de lumină.

Generatorul eteric ce putea muta lumea după orbită

De aceea, în 1872, cînd John Worrell Keely (1837-1896) a anunţat că a descoperit o metodă de a exploata energia eterică, au fosy mulţi cei care l-au crezut. Fostul tîmplar şi mecanic din Philadelphia a lansat la New York compania „Motor Keely” şi, în scurt timp, a strâns de la finanţatorii bogaţi un capital în valoare de 1 milion de dolari. În 1874, Keely şi-a demonstrat generatorul eteric publicului uimit din Philadelphia. A turnat 19 litri de apă în maşinărie şi, curând, cadranul de presiune indica 10.000 de livre pe ţol pătrat. Apa, spune Keely, a fost convertită în eter, generând o energie care depăşea toate celelalte forme de energie. Un litru de apă putea duce un tren cu abur de la San Francisco la Philadelphia şi înapoi; un galon era suficient să ducă o navă cu aburi la Liverpool şi înapoi.

„O găleată de apă are destul din aceşti vapori pentru a putea muta lumea după orbită”. Un spectator relata că: „Frânghii mari au fost rupte, bare de metal rupte în două sau răsucite, gloanţele au trecut prin plăci de 12 inch, cu o forţă care nu putea fi determinată”.

John Worrell Keely (1837-1896)
John Worrell Keely (1837-1896)

Un motor…vacuo-hidropneumatic pulsant

Keely zicea că frecvenţele muzicale puteau rezona cu atomii sau cu eterul însuşi. Motorul său „vacuo-hidropneumatic pulsant“ a fost ataşat unui „liberator“, un complex de fire de alamă, ţevi şi diapazoane. De obicei, folosea un instrument muzical – vioara, armonica, sitarul – să îl pună în mişcare. Vorbea de „echilibru înţelegător“, „armonii negative quadrupole“ şi „dezintegrare eterică“.

Keely a scris: „Pe baza cunoştinţelor noastre actuale, nu se poate da o definiţie forţei latente care, avînd toate condiţiile de atracţie şi respingere asociate, este independentă de magnetism. Dacă este o condiţie de electricitate, privată de fenomenul electric, sau o forţă magnetică răspunzînd unui fenomen asociat cu dezvoltarea magnetică, singura concluzie la care pot să ajung este că acest element indefinibil este sufletul materiei“.

Keely nu mai termina să-şi definitiveze motorul

Totuşi, fiindcă Keely continua să îşi ajusteze şi să-şi calibreze aparatul, investitorii au început să îşi piardă interesul. Era aproape de faliment când văduva bogată a unui producător de ziare din Philadelphia, doamna Clara Bloomfield-Moore, i-a oferit ajutor. Keely a fost de acord să lase experţii să observe demonstraţiile sale, în care maşinăria ridica greutăţi mari sau trăgea cu „arma vaporică“, dar a refuzat să îi lase să o examineze mai îndeaproape. În martie 1884, a anunţat că dezvoltarea motorului său era aproape gata. Dar rămânea neterminat.

Frauda lui Keely

Cînd a murit, în 1898, motorul fusese deja dezmembrat de alţii care vroiau să îi afle secretele, dar nimeni nu putea să îl facă să meargă. În final, clădirea în care era ţinut a fost demolată. În pereţii falşi şi în tavane, anchetatorii au găsit curele legate de un motor silenţios din subsol şi controlat de întrerupătoare pneumatice din podea. Un sistem de ţevi a fost găsit în grinzi false, iar în subsol era, de asemenea, o sferă de trei tone, un rezervor de aer comprimat. Asta era, fără îndoială, sursa „puterii eterice“ a lui Keely. Frauda sa era scoasă la lumină.

Remarcabil este faptul că unii oamenii mai cred că descoperirea lui Keely fusese revoluţionară. Un site pe Internet, numit KeelyNet, este făcut pentru a-i promova teoriile şi multe alte site-uri discută despre „fizica vibratorie înţelegătoare“.

Orgoni Crystal