NASA iar îşi bate joc de noi: cică anul 2010 va fi cel mai cald din toată istoria

2.105 vizualizari

vreme caldaOamenii de ştiinţă au avertizat că anul 2010 ar putea fi cel mai cald din istoria înregistrată, relatează The Times. Cercetătorii independenţi de la Institutul naţional de meteorologie (Met Office) şi NASA, au înregistrat temperaturi aproape record în perioada ianuarie – aprilie iar această tendinţă de creştere ar putea continua pentru restul anului. James Hansen, directorul Nasa Goddard Institute for Space Studies (Giss), institut ce monitorizază schimbările climatice la nivel mondial, a declarat: „Media temperaturilor globale în ultimele 12 luni au fost cea mai mare din ultimii 130 de ani.”

„A fost o iarnă rece în Europa, dar, global, perioada ianuarie – martie a fost unul dintre cele mai calde şapte începuturi de an. Există 50% şanse ca acest an să fie cel mai cald înregistrat vreodată”, a spus şi Vicky Pope, directorul pentru schimbare climatică de la Met Office.

Temperatura medie globală se bazează pe măsurători făcute de mii de staţii de monitorizare şi de sateliţi. Aceste măsurători sunt strânse şi analizate independent de Met Office, GISS şi Centrul naţional de date climatice din Carolina de Nord. Înregistrările GISS arată că din ianuarie până în luna aprilie a acestui an, temperatura globală a fost mai ridicată cu o medie de 0.75C, comparativ cu alte temperaturi de referinţă.

Schimbarea climatică nu este singura cauză suspectată pentru acest fenomen. Cercetările arată că încălzirea este legată şi de o schimbare temporară a curenţilor din Pacific, cunoscută la El Nino, care au determinat oceanul să elibereze cantităţi mari de căldură în atmosferă.

John Christy, profesor de ştiinţe atmosferice de la Universitatea din Alabama din Huntsville, a fost prudent în estimarea temperaturilor record pentru 2010, arătând că recentele analize cu privire la creşterea temperaturii globale conţin anumite hibe ce ar putea supraevalua aceste creşteri de temperatură. El a spus: „Mă abţin de la previziuni climatice – mama natura întotdeauna pare a avea un as în mânecă.”

Sursa: www.gandul.info

Asta e chiar culmea! Iarna asta a fost cea mai friguroasă din ultimii 50 de ani (cred) şi NASA vine să ne spună că primele luni din 2010 au fost mai călduroase decât obicei! Iar îşi bate joc NASA de noi?

NASA poate ar trebui să mai citească şi site-ul „Secretele lui Lovendal” şi următoarele articole:
Gheţarii din Oceanul Antarctic cresc! Unde e încălzirea globală?
A îngheţat iadul: “experţii” spun că vremea geroasă se datorează…tot încălzirii globale!
Gerul din Europa din perioada aceasta confirmă încă o dată că “încălzirea globală” este un fals