Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Dispariţia misterioasă a diplomatului britanic Benjamin Bathurst… Crimă neelucidată sau dispariţie în neant?

  •  
  •  
  •  
  •  

Aţi auzit de Benjamin Bathurst? Născut în anul 1784, el a fost un trimis diplomat britanic care a dispărut în Germania, în timpul războaielor napoleonice, la vârsta de 25 de ani. Da, şi el a devenit celebru nu în istorie, ci în science-fiction, căci dispariţia sa subită din 25 noiembrie 1809 a fost considerată de mulţi drept una supranaturală.

Să ne întoarcem la noaptea de 25 noiembrie 1809, deci acum mai bine de 200 de ani. Europa se afla în război cu Napoleon, iar diplomatul britanic Benjamin Bathurst se ducea de la Viena către Hamburg, pentru a se întoarce în Marea Britanie. Nu departe de Berlin, în oraşul Perleberg, Bathurst s-a oprit împreună cu asistentul său pentru a lua alţi cai la trăsura cu care mergeau şi pentru a lua masa. Era aproape ora 21, iar caii erau deja pregătiţi. Bathurst, dorind să ajungă la Berlin cât mai curând posibil, şi-a părăsit asistentul şi s-a dus în trăsură, aşteptându-l. Aceasta a fost ultima dată când a fost observat Benjamin Bathurst. Şi asta pentru că, în mai puţin de 1 minut, asistentul diplomatului părăsi hanul şi, când ajunse în trăsură, observă cu uimire că şeful său dispăruse! Nicio urmă de Bathurst…aceasta fiind una dintre cele mai ciudate povestiri de dispariţie din istorie.

După ce povestirea a devenit publică, soţia lui Bathurst s-a dus în Germania, pentru a investiga împreună cu poliţia această dispariţie. Râul Stepnitz din apropiere a fost cercetat până în aval, dar nu s-a găsit niciun cadavru. Oraşul Perleberg a fost cercetat de câteva ori (inclusiv cu mai mulţi câini poliţişti) şi nu s-a găsit decât o haină aparţinând lui Bathurst şi care a fost descoperită într-o dependinţă.

Crezând că francezii au fost implicaţi în această dispariţie, doamna Bathurst a cerut o audienţă la împăratul Napoleon pentru a o ajuta ce s-a întâmplat cu soţul ei. Napoleon a asigurat-o că francezii nu au avut niciun amestec şi s-a oferit s-o ajute în căutarea soţului ei dispărut. Degeaba…Cu toate eforturile, rămăşiţele lui Bathurst n-au fost găsite niciodată.

În 1852, la 41 de ani după dispariţia domnului Bathurst, a fost descoperit un schelet masculin, având craniul fracturat, într-o casă aflată la 300 de metri de hanul în care a poposit diplomatul britanic în anul 1809. Sora lui Bathurst a călătorit către Perleberg, dar n-a fost capabilă să identifice rămăşiţele. Cazul său continuă să rămână unul dintre cele mai misterioase din întreaga istorie…


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu